Yumurtada bunu görürseniz asla tüketmeyin!

Yumurta Türkiye’de en fazla tüketilen besinlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Her gün kahvaltılara misafir olan yumurtayla ilgili önemli açıklamalar geldi. Belirli kontrol alanlarının sağlanmaması durumunda yumurta zehir saçabiliyor.

20 Eylül 2022 12:53 Yaşam
Yumurtada bunu görürseniz asla tüketmeyin!

Tavuk yumurtası lezzetli olduğu kadar dikkat edilmediği durumda zehir de saçabiliyor. Evinize aldığınız yumurtalarla ilgili yeterli bilgiye sahip olmak hayatınızı dahi kurtarabilir. Bozuk olan yumurtanın asla tüketilmemesi gerektiği gibi bozuk olduğunu nasıl anlayabileceğimize dair de bilgiler bulunuyor.

yumurtazam.webp

Tavuk yumurtası bayatladıysa ve eskidiyse asla tüketilmemeli. Yumurtayı tabağa döktüğünüzde sarısı dağılıyor ve üzerinde lekeler görünüyorsanız bilin ki o yumurta bayatlamıştır ve tüketilmemesi gerekmektedir. Bayat yumurtanın kötü bir kokuya da sahip olduğunu unutmamakta fayda var.

Yumurtanızın bayat olduğuna tam anlamıyla emin olmak istiyorsanız tuzlu bir su dolu kaba yumurtayı kırabilirsiniz. Yumurtanın suyun üstüne çıkması da bayatladığını göstermekte. Sağlığınızı oldukça yakından etkileyecek bu durumu ihmal etmemekte de fayda var.

cig-yumurtanin-faydalari-nelerdir-ac-karnina-cig-yumurta-icilir-mi-1607579914-7682.webp​​​​​​​

Yumurtaları Asla Yıkamayın

Yumurtalarını temizlemek isteyen birçok kişi yıkayarak temizlenebileceğini düşünüyor. Ancak yıkanan yumurtaların dışında gözenekler oluşur. Söz konusu gözenekler içeri girerek bakteri oluşturabilir. Bu durumda da yumurta tüketenin de sağlığına zararlı sonuçlar çıkabilir.

Bunların yanı sıra yumurtayı muhafaza etmek için karton kutular kullanılır. Karton kutuyla birlikte yumurtayı dolaba koyabilirsiniz. Bu sayede yumurtayı ışıktan ve ısıdan koruyabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet