Yüksek Mahkeme, 'Meksika'da Kal' Politikasının Yürürlükten Kaldırılmasını Kabul Etti

Yüksek Mahkeme Cuma günü, Biden yönetiminin Trump dönemi göçmenlik politikasını iptal edip edemeyeceğini soran bir davayı değerlendirmeye karar verdi.

20 Şubat 2022 10:00 Gündem
Yüksek Mahkeme, 'Meksika'da Kal' Politikasının Yürürlükten Kaldırılmasını Kabul Etti

Resmi adı Göçmen Koruma Protokolleri olan sözde "Meksika'da Kal" politikası, sığınma talebinde bulunan göçmenlerin başvurularını bir göçmenlik yargıcının değerlendirmesini beklerken Meksika'da kalmalarını şart koşuyor. Amerikan Göçmenlik Konseyi de dahil olmak üzere göçmenlik savunucuları, Meksika'da kalmanın insani yardım arayan binlerce insan için tehlikeli bir politika olduğunu söyledi.

Bu, Yüksek Mahkeme'nin Meksika'da Kal politikasının yasallığıyla ilk karşılaşması değil. Trump yönetiminin bunu açıklamasından kısa bir süre sonra, göçmen hakları grupları ve eyaletlerden oluşan bir koalisyon dava açtı ve Kaliforniya'daki bir federal yargıç politikayı geçici olarak engelledi. Ancak, Yargıtay müdahale etti ve alt mahkemenin kararını iptal ederken, alt mahkemeler davayı incelemeye devam etti.

Göreve geldikten sonra Biden yönetimi politikayı iptal etti. Bu kez, Texas ve Missouri, yürürlükten kaldırma girişiminin yasadışı olduğunu ve olmasa bile yönetimin yürürlükten kaldırılmasında uygun prosedürleri takip etmediğini savunarak dava açtı. Alt federal mahkemeler, Biden yönetiminin hareketini kabul etti ve engelledi.

Geçen Ağustos ayında, yönetim Yüksek Mahkemeden bu kararları bir kenara bırakmasını istedi, ancak mahkeme, Trump yönetiminin Çocukluk Çağı Gelişleri için Ertelenmiş Eylem temyizini engelleyen 2020 kararını gerekçe göstererek yönetimin itirazını reddetti. O zaman, üç liberal muhalefet etti.

Yüksek Mahkeme, zaten gişe rekorları kıran terime bir ünlem işareti koyarak, argümanı Nisan ortası olarak belirledi. Davayla ilgili kararın Haziran ayında verilmesi bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet