Yetkililer, ABD'nin Ukrayna için 1 milyar dolarlık silah daha açıklayacağını söyledi

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin 13 Nisan Çarşamba günü, Ukrayna'ya Rus güçlerine karşı mücadelesi için 750 milyon ABD Doları (1 milyar ABD Doları) tutarında bir askeri yardım daha duyurması bekleniyor.

14 Nisan 2022 10:00 Gündem
Yetkililer, ABD'nin Ukrayna için 1 milyar dolarlık silah daha açıklayacağını söyledi

Ekipman, Başkanlık Çekme Otoritesi veya başkanın acil bir duruma yanıt olarak kongre onayı olmadan ABD hisse senetlerinden ürün ve hizmetlerin transferine izin verebildiği PDA kullanılarak finanse edilecek.

Yetkililerden biri, ekipmanın karışımı hakkında hala nihai tespitlerin yapıldığını söyledi.

Kıdemli bir kongre yardımcısı, duyurulacak ekipmanın büyük olasılıkla obüsler de dahil olmak üzere Ukrayna'ya giden ağır kara topçu sistemlerini içereceğini söyledi.

Beyaz Saray yetkilileri, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Beyaz Saray geçen hafta, Rusya'nın "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı 24 Şubat'taki Ukrayna işgalinden bu yana Ukrayna'ya 1,7 milyar ABD dolarından fazla güvenlik yardımı sağladığını söyledi.

Kongre yardımcısı, bazı milletvekillerinin önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde beklenen duyuru hakkında son 24 saat içinde bilgilendirildiğini söyledi.

Silah sevkiyatları, savunma uçaksavar Stinger ve tank karşıtı Javelin füzelerinin yanı sıra mühimmat ve vücut zırhını içeriyor.

ABD ve Avrupalı ​​liderler, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky tarafından, Rusya'nın askeri çabalarını yoğunlaştırmasının beklendiği Ukrayna'nın doğu bölgesinde Rusya'yı angaje etmek için daha ağır silah ve teçhizat sağlamaları için baskı yapıyor.

Raytheon Technologies ve Lockheed Martin Corp, Javelins'i ortaklaşa üretirken, Raytheon Stingers'ı üretiyor.

Diğer en iyi silah üreticileri Boeing, Northrop Grumman, General Dynamics ve L3Harris Technologies'dir.

Toplantıya aşina iki kişinin Reuters'e verdiği bilgiye göre, Pentagon, Rusya ile savaşın yıllarca sürmesi halinde endüstrinin Ukrayna'nın silah ihtiyaçlarını karşılama kapasitesini görüşmek üzere Çarşamba günü ABD'nin en büyük sekiz silah üreticisinin liderlerini ağırlayacak.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet