Yeni 5 LT Ayçiçek Yağı Fiyatları Belli Oldu! Öncesinde Zam Geliyor Diye Yağmalanmıştı!

Son zamanlarda yağ fiyatlarındaki durdurulamaz yükselişin karşılığında sonunda bazı iyi haberler de gelmiş durumda. Tarım Kredi marketlerinde 5 litre TMO Ayçiçek yağı bahar pazarlaması Mart ayı başlangıcı ile hızlı bir şekilde başlayacak. Merak ettiğiniz tüm detayları en ince ayrıntısına kadar haberimizde bulabilirsiniz…

07 Mart 2022 23:06 Ekonomi
Yeni 5 LT Ayçiçek Yağı Fiyatları Belli Oldu! Öncesinde Zam Geliyor Diye Yağmalanmıştı!

Ayçiçek yağına vatandaşları sevindiren indirimler geliyor

Hükümet, uzun zamandır vatandaşlardan tarafından gelmekte olan indirim taleplerine yanıt olarak, Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri aracılığıyla şimdiden büyük indirimleri hızlı bir şekilde duyurmaya başladı. Çiftçilerden halka dağıtım yapan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, gıda ürünlerinde KDV oranını %8'den %1'e düşürmek isterken KDV indirimine de ek bir indirim daha yaptıklarını açıkladı. Bu indirim sonucunda ayçiçek yağı fiyatlarında vatandaşları sevindirecek derecede indirime gidildi. Bu kapsam üzerinden bakıldığı zaman fiyatı 200 lirayı aşan 5 litre ayçiçek yağına Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde büyük indirimler yapılmaya başlandı.

Kota yüzünden sadece bir adet 5 LT ayçiçek yağı alınabilir

Marketlerde 5 litre ayçiçek yağının 92.50 TL’ye satılmaya başlamasıyla vatandaşlar marketlerin önünde büyük kuyruklar oluşturmuştu. Marketlerde kota limiti halen geçerli olup, herkesin indirimli fiyattan yararlanabilmesi için şimdilik sadece bir adet 5 litre ayçiçek yağı satın alınabilir.

TMO ÜRÜNLERİ TARIMSAL KREDİ PİYASALARINDA MEVCUTTUR.

5 litre ayçiçek yağının fiyatı birkaç gün önce 130 ile 175 lira arasında iken, dün ve bugün yapılan açıklamalar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle fiyatlar iyice yükseldi. Fiyatlar 200 liranın üzerine çıkınca da vatandaşlar resmen isyan etmişti. Tam o sırada bu indirim dikkat çekmeye başladı. Uzun süredir vatandaşların en temel gıda ürünlerinden biri olan ayçiçek yağından mahrum kalmamaları için detaylı bir şekilde uğraşmaya başlayan Toprak Mahsulleri Ofisi, piyasaya ayçiçek yağı ürünlerini fazlasıyla indirimli olarak satıyor. Ayrıca vatandaşlar, Toprak Mahsulleri Ofisi ürünlerinin Tarım Kredi şubelerinde kullanıma açılması için market yönetimine çağrıda bulunup baskı yapıyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda ve talepler karşılığında geçen hafta TMO ürünleri Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde vatandaşlara sunulmaya başlandı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet