Volvo Elektrikli Araçlar için Kablosuz Şarj Seçeneği Sunmaya Hazırlanıyor!

Dünya da birçok kişi tarafından kabul edilen dünyanın en sağlam arabası olan Volvo markası, teknoloji ve yenilikçi konusunda da dikkat çekici adımlar atmasıyla dikkat çekiyor. Özel tasarımlara sahip araçları, konfor düzeyinin üst düzey olmasının yanında çığır açıcı teknolojiler ile dikkat çekiyor. Cep telefonlarında dahi yeni gelen kablosuz şarj özelliğinin, Volvo tarafından elektrikli araçlar için geleceği açıklandı.

12 Mart 2022 08:45 Otomobil
Volvo Elektrikli Araçlar için Kablosuz Şarj Seçeneği Sunmaya Hazırlanıyor!

Volvo, son dönemde giderek artan elektrikli araçlara olan ilgiyi doğru bir şekilde değerlendirme noktasında önemli adımlar atıyor. Elektrikli otomobillerin daha kolay şarj olması ve rahat şarj edilebilmesi için kablosuz şarj istasyonu konusunda çalışma yaptığı aktarıldı.

Volvo Elektrikli Araçlar İçin Kablosuz Şarj Etme İstasyonu

Gelecek yıllarda tüm dünyanın en çok kullanmasını beklediği elektrikli araçlar için Volvo’nun özel olarak geliştirdiği bir sistem olduğu açıklandı. İsveç merkezli otomobil firmasının kablosuz şarj istasyonunu Göteborg şehrinde ilk defa test edeceği de açıklanmış oldu.

İlk defa bir araç için test edilecek olan kablosuz test teknolojisini firma Volvo XC40 Recharge modelinde test edeceğini de açıkladı. Şu an için sadece test aşamasında olan sistemin üç yıl boyunca ne kadar işlevsel ve kullanışlı olup olmadığının da deneneceği açıklandı.

Bunun aktif bir şekilde kullanımı için ülkede taksi kiralama hizmeti veren Cabonline isimli taksi şirketiyle anlaşma yapıldığı da açıklandı. Bu araçların şirket tarafından üç yıl boyunca kullanılacağı ve bu sayede efektif olup olmayacağı da belli olacağı açıklandı.

Kablosuz şarj özelliği cep telefonlarında rahatça kullanılıyor. Aynı özelliğin arabalarda nasıl olacağı merak ediliyor. Bu konuda yapılan açıklamada aracın içine yerleştirilecek olan 360 derecelik kameralar ile bunun sağlanacağı aktarılıyor. Ancak bu durumun ne kadar kullanışlı olup olmayacağı şuan için sadece bir merak konusu olarak görülüyor.

Şarj istasyonunun 40 kWh gücünde olacağı, bu yöntemle birlikte araçların hızlıca şarj edileceğini ve tam dolum ile 12 saat kullanım yapabileceği tahmin ediliyor. Bu konuda genel olarak net bilgilerin gelecek günlerde gelmesi bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet