Vietnam Toparlanma Yolunda, İş Ortamını İyileştirmeye Kararlı

Dışişleri Bakanı Bui Thanh Son 23 Şubat Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınının küresel imalatta hasara yol açmış olabileceğini ancak Vietnam'ın üretim, ticaret ve tedarik zincirlerinin toparlanma yolunda olduğunu söyledi.

25 Şubat 2022 11:00 Gündem
Vietnam Toparlanma Yolunda, İş Ortamını İyileştirmeye Kararlı

Başkan Nguyen Xuan Phuc'un Perşembe günü başlayacak üç günlük Singapur ziyaretinin arifesinde The Straits Times'a verdiği demeçte, Vietnam "bölgesel ve küresel üretim ağının yeniden yapılandırılmasına uyum sağlamak için esnek çözümler" benimsiyor.

Hükümet, nüfusunu aşılamanın yanı sıra, işçilerin işlerine devam etmelerine yardımcı olmaya, işletmeleri üretimi koordine etme ve maliyetleri düşürme konusunda desteklemeye odaklandığını söyledi. Şu anda, Vietnam nüfusunun yüzde 78'inden fazlası tam olarak aşılanmıştır.

Diğer yeşil filizlerin yanı sıra, ülkenin ihracat cirosu 2021'de yüzde 19 artarken, doğrudan yabancı yatırım girişi 31 milyar ABD Dolarını (42 milyar ABD Doları) aştı. Ekonomisi geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 5'in üzerinde bir büyüme kaydetti.

Vietnam, Avrupa Birliği-Vietnam Serbest Ticaret Anlaşması ve Trans-Pasifik Ortaklığı için 11 üyeli Kapsamlı ve Aşamalı Anlaşma da dahil olmak üzere imzaladığı bir dizi serbest ticaret anlaşmasını uygulamak için çok çalışıyor.

Bay Son, "Başkan Nguyen Xuan Phuc'un Singapur ziyaretinin Singapurlu ve uluslararası işletmelerin Vietnam'ın yeni normalde sosyo-ekonomik toparlanmayı ve büyümeyi teşvik etme konusundaki güçlü kararlılığını daha iyi anlamalarına yardımcı olacağına tamamen güveniyoruz." dedi.

"Vietnam, iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye devam edecek, iki tarafın iş toplulukları arasında karşılıklı ilgi alanlarında, özellikle de yüksek teknolojinin, inovasyonun ve dijital ve yeşil ekonominin araştırılması, uygulanması ve transferi konularında daha fazla işbirliğini kolaylaştıracak. birlikte hem ülkelerde hem de bölgede sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak."

Pandemi, sınırları bir süreliğine kapatmasına rağmen, Vietnam-Singapur işbirliğine zarar vermediğini kaydetti. Singapur, geçen yıl yaklaşık 11 milyar ABD doları taahhüt ederek Vietnam'ın en büyük yatırımcılarından biri olmaya devam ediyor.

Cumhuriyette geçirdiği süre boyunca Bay Phuc, Singapur'un liderleriyle ticaret, teknoloji ve eğitim gibi alanlarda işbirliğinin nasıl sıkılaştırılacağı konusunda görüşecek.

Son, "İki tarafın liderleri, bugün çalkantılı bir küresel manzaraya karşı Asean dayanışmasını, sesini ve merkeziliğini korumak için bölgesel ve uluslararası forumlarda işbirliğini teşvik edecek önlemleri tartışacaklar." Dedi.

Bölgenin çoğu gibi, Vietnam da şu anda Omicron varyantı tarafından körüklenen bir Covid-19 enfeksiyonu dalgası yaşıyor. Çarşamba akşamı, son 24 saat içinde 60.338 yerel vaka ve 91 ölüm kaydetti.

Ülke, 15 Mart'tan itibaren uluslararası turistlere tamamen yeniden açılma planından geri adım atmış değil. Ziyaretçiler için özel yönergeler yakında açıklanacak. Paket turlarda aşılı gezginlere yönelik deneme çalışması şimdiye kadar 10 bin yabancı turisti çekti.

Bay Son, uluslararası ticari uçuşların kademeli olarak yeniden başlamasıyla birlikte, Singapur ve Vietnam'ın yakın zamanda birbirlerinin aşı kimlik bilgilerini tanımayı kabul ettiğini kaydetti.

"İki ülkenin, her bir ülkenin vatandaşlarının eğitim, çalışma, sağlık ve turizm için diğerine seyahat etmelerini kolaylaştırmak, ticaret ve yatırımı teşvik etmek ve Covid-19'u kontrol altına almak için işbirliğini güçlendirmek için birlikte çalışacağını umuyoruz" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet