Venezuela'nın Elitleri Kutsal Bir Dağda Parti Yapmak İçin Helikopterlerle Uçtu

Gezi, Kusari dağına verilen hasar ve ülkenin devam eden ekonomik krizi sırasında zenginliğin sergilenmesi nedeniyle öfkeye yol açtı.

12 Şubat 2022 23:00 Gündem
Venezuela'nın Elitleri Kutsal Bir Dağda Parti Yapmak İçin Helikopterlerle Uçtu

Smokinler ve tasarımcı modasına bürünmüş bir grup high roller, helikopterlerle doğanın ihtişamı arasında özel bir parti için yola çıktı ve insanlar bunu öğrendiğinde çileden çıktı.

Doğum günü partisi Venezüella'daki Yerli gruplar için kutsal bir yerde gerçekleşti ve yalnızca ekosisteme verilen zarar için değil, aynı zamanda ekonomik krizden sarsılan bir ülkede fahiş zenginlik gösterisi için de öfkeye yol açtı.

Rafael Oliveros adlı bir iş adamı olan doğum günü çocuğu, Venezüella'nın Amazon bölgesindeki Canaima Ulusal Parkı'ndaki Kusari dağının zirvesine uçmak için misafirlerini organize etti. Bölge, Kusari gibi Pemon gibi yerel Yerli gruplar tarafından kutsal alan olarak kabul edilen düz tepeli dağlarıyla ünlüdür.

Pemon'un ihtiyarlarından Nazario Rosi, Reuters'e verdiği demeçte, "Bu, Toprak Ana'nın ihlaliydi çünkü bunlar geleneksel olarak izlediğimiz, koruduğumuz ve saygı duyduğumuz kutsal, dokunulmaz dağlar, tıpkı atalarımız gibi" dedi. Rosi, Pemon kültürünün insanların partinin gerçekleştiği Kusari zirvesine tırmanmayı yasakladığını açıkladı. Şenliklerden önce tırmıklandıktan sonra alanın hasar gördüğünü de söyledi.

4 Şubat kutlamasının fotoğrafları, etkinliğin konukları tarafından yayınlandıktan sonra dolaşmaya başladı ve sosyal medyada kısa sürede tepki topladı. Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab Perşembe günü yaptığı açıklamada, hükümetin “bir şirket ve bir grup insan tarafından orada düzenlenen bir 'parti'nin” Kusari'ye verdiği zararı araştıracağını söyledi.

Kusari gibi düz tepeli bir masa dağı Yerli Pemon dilinde “tepuy” olarak bilinir. Canaima Ulusal Parkı'nı çevreleyen düzinelerce tepuy dağı, 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı. Canaima Ulusal Parkı, aynı zamanda dünyaca ünlü Angel Şelaleleri'ne de ev sahipliği yapıyor: dünyanın en yüksek kesintisiz şelalesi.

venezuelanin-elitleri-kutsal-bir-dagda-parti-yapmak-icin-helikopterlerle-uctu.jpg

Venezuelalı çevre grubu SOS Orinoco olayı kınayan bir bildiri yayınladı ve "bunun açıkça yasaklanmış bir faaliyet olduğunu" söyledi. Grup, Kusari gibi alanları koruyan en az iki kuralı ihlal ettiğini açıklamaya devam etti.

Orijinal parti fotoğraflarının ve videolarının çoğu daha sonra silinmiş olsa da, SOS Orinoco'nun açıklaması, ortaya çıktıkları fazlalığı ayrıntılı olarak açıkladı. Grup, Kusari zirvesinde bir gece kalmak için yaklaşık yirmi kişinin dokuz helikopterle geldiğini söyledi. Konukların her birinin ayrı çadırları vardı ve üzerlerine isimlerinin işlenmiş olduğu kişiye özel pijamalar verildi.

Zirvede hala çevrimiçi olarak çekilen birkaç videodan biri, güzellik kraliçelerine koçluktaki başarısıyla Güzellik Çarı olarak bilinen Miss Venezuela Organizasyonu'nun eski başkanı Osmel Sousa'dan geliyor. Konukların kalacakları çadırları gösteren bir video yayınladı.

https://www.instagram.com/reel/CZo7aoBDSOC/?utm_source=ig_embed&ig_rid=10a8ef00-3b0f-4a98-8b69-c8b8bd4822b3

Oliveros'un turizm geçmişi var. Bildirildiğine göre, Venezuela Ulusal Üretken Ekonomi Konseyi'nde turizm sektörünün temsilcisi olarak görev yaptı. Ayrıca parkta bir loca olan Camp Canaima'nın yöneticisi olarak çalışıyor ve geçen yıl bir seyahat şirketi ile kulübede her şey dahil tatillere ev sahipliği yapmak için ticari bir anlaşma imzaladı.

Aynı zamanda özel ve kamusal önemi olmayan bu nitelikteki bir olay, yalnızca hukukun üstünlüğünün ihlali değil, aynı zamanda tüm Venezuela halkının onur ve onuruna yönelik bir hakaret ve tokattır” dedi. Özellikle ülkenin tüm uluslararası kuruluşlar tarafından tanınan karmaşık bir insani krizin ortasından geçtiği trajik bir anda” dedi.

Son bir düzine yıldır, hiperenflasyon ülkenin para birimini değersiz hale getirdiği için Venezuela ekonomik bir çöküş yaşadı. Ekonomik kötü yönetim, yoğun gıda ve diğer temel mal kıtlığına yol açtı ve bir zamanlar Latin Amerika'nın en zenginlerinden biri olan ülke genelinde yoksulluk arttı. Milyonlarca Venezuelalı ülkeyi terk etti.

Ancak bir dağın tepesinde yıldızların altında şampanya yudumlarken Oliveros ve arkadaşları için bunların hiçbiri önemli görünmüyordu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet