Ukrayna, Zelensky'ye Gönderilen 'Kana Susamış' Çeçen Özel Kuvvetlerini Ortadan Kaldırdı

Daily Mail'e göre, Ukrayna, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e suikast düzenleme emri veren gaddar Çeçen özel kuvvetlerinden oluşan büyük bir birliği güya öldürerek Rusya'ya büyük bir darbe indirdi.

27 Şubat 2022 22:00 Gündem
Ukrayna, Zelensky'ye Gönderilen 'Kana Susamış' Çeçen Özel Kuvvetlerini Ortadan Kaldırdı

Korkunç saldırganlığı ve insan hakları ihlalleriyle tanınan askeri gücün, 56 tanktan oluşan konvoyunun, Kiev'in hemen kuzeydoğusundaki Hostomel yakınlarında Ukrayna füze ateşiyle paramparça edilmesinin ardından kırıldığı iddia ediliyor. Çeçenlerin konuşlandırılması.

Makaleye göre, kaç kişinin öldürüldüğü belli değil, ancak sayının yüzlerce olması bekleniyor.

Çeçen general Magomed Tushaev'in öldürülenler arasında olduğu iddia ediliyor.

Daily Mail'e göre, Çeçen Devlet Başkanı Ramzan Kadırov'un özel timi olan 141. motorlu ulusal muhafız tugayının komutanıydı.

Daily Mail'e göre, Tuşaev'in Kadırov ile birlikte fotoğraflanmış olması, onun eşcinsel bireyleri avlamak, işkence etmek ve öldürmekle uluslararası ün kazanan Çeçen liderliğindeki öneminin göstergesiydi.

Kadırov'un sözde ölümlerinden önce Ukrayna'nın bir ormanlık bölgesinde ölüme mahkûm olan filosunu ziyaret ettiği söyleniyor.

Terör filosu tarafından iddia edilen suikastlar, Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etme yönündeki engellenmiş emellerine psikolojik bir darbe oluşturuyor.

Daily Mail'e göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çeteyi Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i yakalaması veya suikast düzenlemesi için gönderdi ve savaşçıların acımasız itibarının kuşatılmış Ukraynalıların kalplerine korku salacağını çok iyi biliyordu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet