Ukrayna savaşındaki ihlal raporları üzerine, UNGA Rusya'yı insan hakları kuruluşundan askıya aldı

Reuters'in haberine göre, Rusya Perşembe günü New York'taki BM Genel Kurulu tarafından Cenevre merkezli Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nden uzaklaştırıldı.

09 Nisan 2022 11:00 Gündem
Ukrayna savaşındaki ihlal raporları üzerine, UNGA Rusya'yı insan hakları kuruluşundan askıya aldı

Eylem, Ukrayna savaşında Rus birlikleri tarafından "ağır ve sistematik insan hakları ihlalleri ve suistimalleri" raporları üzerine alındı.

Oylamada 93 ülke lehte, 24 ülke ret ve 58 ülke çekimser kaldı.

193 üyeli Genel Kurul'da, Rusya'nın 47 üyeli İnsan Hakları Konseyi'nden üyeliğinin askıya alınması için oy kullanan üyelerin üçte iki çoğunluğu gerekiyordu. Bu oylamada çekimserler sayılmaz.

BMGK tarafından Perşembe günü kabul edilen kararda, özellikle Rusya'nın hak ihlallerine ilişkin raporlarda "Ukrayna'da devam eden insan hakları ve insani krizle ilgili ciddi endişe" dile getirildi.

Hindistan bu kararda çekimser kalmıştı. Oylamanın ardından Daimi Temsilci TS Tirumurti, "Hindistan herhangi bir taraf seçtiyse, bu barıştan yanadır ve şiddetin bir an önce sona ermesi içindir." dedi.

Çekimser kalması için, "Bunu hem öz hem de süreç nedenleriyle yapıyoruz" dedi.

Bu, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana meclis tarafından kabul edilen üçüncü karardı. Daha önce, iki karar Rusya'nın işgalini kınadı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet