Ukrayna, Rusya'daki akaryakıt deposuna saldırdığını yalanladı

Rusya, Ukrayna'yı Cuma günü Rusya'nın Belgorod kentindeki bir yakıt deposuna hava saldırısı düzenlemekle suçladı.

02 Nisan 2022 22:00 Gündem
Ukrayna, Rusya'daki akaryakıt deposuna saldırdığını yalanladı

Rusya savunma bakanlığı, iki Ukraynalı helikopterin, Moskova saatiyle sabah 5 civarında (0200 GMT) aşırı alçak irtifadan Rusya'ya girdikten sonra Ukrayna sınırından yaklaşık 35 km (22 mil) uzaklıkta Belgorod'daki tesise çarptığını söyledi.

Ukrayna'nın üst düzey güvenlik yetkilisi, Rusya'nın suçlamalarını reddetti - Moskova'nın 24 Şubat'ta işgalini başlatmasından bu yana Moskova'nın Rus topraklarına yaptığı ilk hava saldırısı. Belgorod, Rusya'nın savaş için ana lojistik merkezlerinden biri.

Güvenlik Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov Ukrayna ulusal televizyonuna yaptığı açıklamada, "Nedense bizim yaptığımızı söylüyorlar, ancak bilgilerimize göre bu gerçeğe uymuyor." dedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk, Ukrayna'nın rolünü ne onaylayacağını ne de yalanlayacağını söyledi.

"Ukrayna şu anda Ukrayna topraklarında Rus saldırganlığına karşı bir savunma operasyonu yürütüyor ve bu, Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki her felaketten sorumlu olduğu anlamına gelmiyor" dedi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olay hakkında bilgi verildiğini söyledi. Peskov, grevin Moskova'nın Kiev ile barış müzakerelerini tehlikeye atabileceğini söyledi.

Peskov, "Tabii ki bu, müzakereleri sürdürmek için rahat koşullar yaratmak olarak algılanamaz." diyen Peskov, şehirdeki akaryakıt kesintilerini önlemek için her şeyin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Ukraynalı Danilov, "Müzakerelere yardımcı olmadığını söylüyor, ancak çocuklarımızı, kadınlarımızı öldürdüklerinde görüşmelere yardımcı oluyor mu? Topraklarımızda yaptıkları bu rezaletler mi? Bu insanlar biraz hasta."

Reuters tarafından doğrulanan bir yerden deponun güvenlik kamerası görüntüleri, gökyüzünde alçak irtifadan ateşlenen bir füze gibi görünen bir ışık parlaması ve ardından yerde bir patlama olduğunu gösterdi.

Bölge valisi Vyacheslav Gladkov, çıkan yangının iki işçiyi yaraladığını ve bazı yerel sakinleri tahliye etmeye zorladığını söyledi. Yangın daha sonra kontrol altına alındı” dedi.

Gladkov, mesajlaşma uygulaması Telegram'daki bir gönderide, Cuma sabahı ikinci bir patlamanın Nikolskoye köyü yakınlarındaki bir elektrik hattına zarar verdiğini, ancak patlamada kimsenin yaralanmadığını söyledi. Gönderdiği resimler bir alanda bir krater gösterdi.

Akaryakıt deposunun sahibi Rus petrol şirketi Rosneft, ayrı bir açıklamada yangında kimsenin yaralanmadığını söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı, tesisin yalnızca sivil kullanım için olduğunu söyledi.

Belgorod yakınlarındaki bir mühimmat deposu Çarşamba günü alev alarak bir dizi patlamaya neden oldu. Gladkov, o sırada yetkililerin Rus savunma bakanlığının nedenini belirlemesini beklediklerini söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet