Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Video Mesajında ​İki Numaralı Hedefin Ailem Olduğunu Söyledi

Ukrayna'nın başkentinde şiddetli çatışmaların ortasında, Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky bir video mesajında ​​"Ailem iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar" dedi.

26 Şubat 2022 23:00 Gündem
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Video Mesajında ​İki Numaralı Hedefin Ailem Olduğunu Söyledi

ABD basın sekreteri Jen Psaki, "Açıkçası bir devlet başkanının peşine düşmek Rus liderliği için önemli ve korkunç bir eylem olacaktır" diyerek Zelensky'yi savunmaya çalıştı.

Cuma günü Zelensky, Kiev'de Ukrayna kuvvetleri ile Rus birlikleri arasında şiddetli çatışmalar sırasında Rus kuvvetleri için "hedef 1" olduğunu söylemişti.

Psaki, "Hala Ukrayna'da, Rus saldırısına gururla ve cesaretle karşı çıkıyor" diye ekledi. ABD Başkanı Joe Biden daha önce Ukrayna devlet başkanıyla konuşmuştu, çünkü Rus kuvvetleri arka arkaya üçüncü gün başkent Kiev'i taarruza devam ediyor.

Raporlar, Ukrayna cumhurbaşkanının nerede olduğunun bilinmediğini söylüyor. Zelensky, Cuma günü Rus "sabotaj" gruplarının Kiev'e girdiğini söylemişti. Cuma günü geç saatlerde, Ukrayna cumhurbaşkanı Rus birliklerinin Kiev'e saldırmaya çalışacağını söyledi.

Zelensky video mesajında, "Bu gece gündüzden daha zor olacak. Devletimizin birçok şehri saldırı altında" dedi. Ukrayna ordusu, ayrılıkçı doğu bölgesinde bir SU-25 helikopteri ve bir bombardıman uçağı tespit ederken "iki düşman hedefini" düşürdüğünü söyledi.

Ordu, Kiev'in güneybatısındaki Vasylkiv kenti yakınlarında bir Rus nakliye uçağını "düşürdüğünü" söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet