Tümosan Traktör Pazarında Satışlarını Arttırmayı Hedefliyor!

TÜMOSN Motor ve Traktör Sanayi AŞ Genel müdürü Halim Tosun geçtiğim günlerde firması adına önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de tüm traktör ihtiyacını karşılayacak olan kapasiteye sahip olduklarını da aktardı.

12 Mart 2022 14:36 Gündem
Tümosan Traktör Pazarında Satışlarını Arttırmayı Hedefliyor!

8-12 Mart 2022 tarihinde Konya’da düzenlenmeye devam eden Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknoloji Fuarına katıldı. Bu fara 20 ülkeden toplamda 461 firmanın katıldığı bilgisi aktarıldı. Fuar içerisinde traktörler başta olmak üzere, zirai ekipman, AR-GE çalışmalarına ait ürünlerin sergilendiği görüldü. Ülkemizin en büyük tarım fuarında gözler devasa yapılarıyla dikkat çeken traktörlerde oldu.

TÜMOSAN CEO’u Tosun, hem fuarla ilgili hem de fuarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Fuara yoğun bir ilginin olduğunu ve bu ilgiden memnun olduklarını aktardı.

TÜMOSAN’ın Yıllık Üretim Kapasitesi 75 bin Adet

TÜMOSAN hakkında açıklamalarda bulunan Tosun, firmasının yıllık üretim kapasitesinin 75 bin adet olduğunu aktardı. Bu sayınının motor üretimi kapasitesi olduğu, yıllık traktör üretim adet kapasitesininse 45 bine yakın olduğunu aktardı.

Ülkemizde ruhsatını alarak yola çıkan traktör sayısının geçtiğimiz yıl 70 bin olduğunu aktaran Tosu, 2022 yılında bu rakamların çok rahat yakalanacağını ve hatta üzerine çıkılacağını düşündüğünü aktardı.

Yeni Bahçe ve Tarla Traktörü Görücüye Çıktı

TÜMOSAN CEO’su tosun açıklamaları arasında tarım ekonomisine de yer verdi. Ülkemizde ekilebilir alanın büyük bir kısmının geçtiğimiz yıllarda ekilemediğini, ancak ilerleyen yıllarda ekileceğini düşündüklerini aktardı. Biz de bu konuda çiftçilere yardımcı olmak için çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

Fuar alanında 36 farklı traktör ile yer aldıklarını, bu traktörlerin hepsinin yerli ve milli olduğunu, bunun oranının yüzde 93-97 arasında olduğunu da aktardı. Tarla ve bahçeyi rahatça işlemek için kullanmanıza yardımcı olan tarla ve bahçe motorlarını da fuara getirdiklerini aktardı. Ülkemizde ki traktör ihtiyacının yarısını karşılayacak üretim kapasitesi olduğunu, tarım alanların tam olarak kullanılmaya başladığı durumda bu kapasiteyi tam olarak kullanacaklarını da aktardı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet