Tornado, Kansas'ta şehri delip geçerek düzinelerce yapıya zarar verdi

Wichita, Kansas dışındaki bir şehri delip geçen, düzinelerce mülke zarar veren, evleri ve elektrik hatlarını delip geçen, ağaçları kökünden söken ve arabaları binaların üzerine kaldıran bir kasırga.

01 Mayıs 2022 22:00 Gündem
Tornado, Kansas'ta şehri delip geçerek düzinelerce yapıya zarar verdi

Başlangıçta herhangi bir ölüm bildirilmedi. Wichita Belediye Başkanı Brandon Whipple'a göre, Andover şehrinde yaklaşık 50 ila 100 yapı hasar gördü. Andover'daki yerel YMCA'ya doğrudan vurulduğunu, ancak herhangi bir yaralanma bildirilmediğini söyledi.

Sosyal medyadaki fotoğraflar evlerin yerle bir olduğunu ve arabaların ters döndüğünü gösterdi.

Bölge sakinleri, 29 Nisan Cuma günü meydana gelen kasırgadan sekiz dakika önce Ulusal Hava Durumu Servisi'nden uyarı aldı. Meteorolog Chance Hayes, uyarılara hızlı yanıt vermelerinin daha ciddi yaralanmaları ve ölümleri önlediğini söyledi.

"Evlere sığındılar, işyerlerine sığındılar, zarar görmemek için mümkün olan her yere sığındılar" dedi.

31 yaşındaki Jalynn Michler, uyarı sirenleri çalmaya başladığında beş yaşındaki kızını bir hafta sonu dans resitali için pratik yapması için ikna etmeye çalışıyordu. Birkaç dakika içinde, bir arkadaşının onu bir kasırganın ona doğru geldiğini söylemek için aradığını söyledi. Arkadaşı ona, Michler'in evinin hemen arkasında görünen karanlık, kıvrılan bir bulutu gösteren bir video gönderdi.

Michler, "Kızlarınızı hemen bodruma götürün" dedi.

"Sesinin tonundan, eve yakın olması gerektiğini biliyordum. Sürekli kasırga tehditleri alıyoruz ve normalde bodruma iniyorsunuz ama bu tamamen farklıydı. Bu gerçekti."

Michler, kocası ve iki kızıyla birlikte bodrumdaki bir banyoda fırtınadan çıktı. Evlerini sağlam bulmak için ortaya çıktılar, ancak Michler, özel eğitim öğretmeni olarak çalıştığı Prairie Creek İlköğretim Okulu'nun vurulduğunu öğrendi.

51 yaşındaki Renee Thompson Cunningham, Cuma akşamını kocası ve iki oğluyla birlikte garaj yolunda oturarak bira fırtınasını izleyerek geçirdi. Ancak Cunningham'ın 14 yaşındaki oğlu "dev bir kara bulut"u işaret ettiğinde, ailenin rutin bir bahar yağmuru olduğunu düşündüğü şey uğursuz hale geldi.

Cunningham, "Buluta işaret ediyordu ve dönmeye başladığını izledik ve sonra tam bir kasırgaya dönüştü" dedi.

Ailesi şanslıyken ve evine dokunulmazken bir arkadaşının tüm evini kaybettiğini söyledi. Cunningham, "Merdivenlerin altına saklandılar ve tuzağa düştüler" dedi.

Ama bazı insanlar yardım için bağırdıklarını duydu ve onları dışarı çıkardı” dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet