Teknoloji şirketi Arm, Nvidia ile yapılan anlaşmanın çökmesinden sonra yaklaşık 1.000 işten çıkarma planlıyor

Çoğu akıllı telefonda kullanılan çip tasarımlarını ve yazılım platformlarını lisanslayan İngiliz şirketi Arm, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Nvidia ile yaptığı anlaşmanın çökmesinin ardından yaklaşık 1.000 işi ortadan kaldırmayı planladığını söyledi.

17 Mart 2022 11:00 Gündem
Teknoloji şirketi Arm, Nvidia ile yapılan anlaşmanın çökmesinden sonra yaklaşık 1.000 işten çıkarma planlıyor

Geçen ay CEO olan Rene Haas'a göre, kesintiler dünya çapındaki Arm çalışanlarının %12 ila %15'ini etkileyecek ve kayıpların çoğu İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde olacak.

Arm sözcüsü Salı günü CNBC'ye verdiği demeçte, "Her iş gibi, Arm da şirketin fırsatlar ve maliyet disiplini arasında doğru dengeye sahip olmasını sağlamak için iş planını sürekli gözden geçiriyor." "Maalesef bu süreç, Arm'ın küresel iş gücü genelinde önerilen işten çıkarmaları içeriyor."

Softbank Japonya Grubu, Arm'ı 2016 yılında 32 milyar dolarlık bir nakit anlaşma ile satın aldı. 2020'de Nvidia ve Softbank, Arm'ın satışı için 40 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Ancak işlem, Aralık ayında satın almayı engellemek için bir kanun yaptırımı davası açan Federal Ticaret Komisyonu da dahil olmak üzere düzenleyici kurumlar tarafından reddedildi.

FTC, Aralık ayı başlarında bir haber bülteninde, "Önerilen dikey anlaşma, en büyük çip şirketlerinden birine, rakip firmaların kendi rakip çiplerini geliştirmek için güvendiği bilgi işlem teknolojisi ve tasarımları üzerinde kontrol sağlayacak" dedi.

Web sitesine göre, Arm'ın enerji tasarruflu işlemci tasarımları ve yazılım platformları, 215 milyardan fazla çipte gelişmiş bilgi işlemi mümkün kıldı ve teknolojileri, ürünleri sensörden akıllı telefona ve süper bilgisayara güvenli bir şekilde çalıştırıyor.

2020 yılında Apple CEO'su Tim Cook, şirketin Intel çiplerini Arm tasarımlarıyla değiştirdiğini duyurdu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet