Suudi Kralı Selman 'muayene' için hastaneye kaldırıldı

Devlet medyasının 8 Mayıs Pazar günü bildirdiğine göre, Suudi Arabistan'ın yaşlanan Kral Salman belirtilmemiş testler için hastaneye kaldırıldı.

09 Mayıs 2022 11:00 Gündem
Suudi Kralı Selman 'muayene' için hastaneye kaldırıldı

Krallık, 2015'ten bu yana en büyük petrol ihracatçısı ve Arap dünyasının en büyük ekonomisini yöneten 86 yaşındaki hükümdarın sağlığı hakkındaki spekülasyonları genel olarak bastırmaya çalışıyor.

Resmi bir rapora göre, kraliyet mahkemesinden yapılan açıklamaya göre, Cumartesi günü sahil kenti Cidde'deki Kral Faysal Uzman Hastanesine "bazı tıbbi muayeneler yapmak" için girdi.

Açıklamada, "Tanrı, İki Kutsal Caminin Koruyucusunu korusun ve sağlık ve esenlik içinde olsun" dedi.

Gizli krallığın hükümdarın sağlığı hakkında rapor vermesi nadirdir.

2017'de Suudi Arabistan, kralın ülkenin fiili hükümdarı olan oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Salman lehine tahttan çekilmeyi planladığı yönündeki haberleri ve artan spekülasyonları yalanladı.

Kral Salman, 2020 yılında safra kesesini çıkarmak için ameliyat olmuştu.

En son Mart ayında, devlet medyasının "başarılı tıbbi testler" olarak nitelendirdiği ve kalp pilinin pilini değiştirdiği için hastaneye kaldırıldı.

Onun yönetimi altında Suudi Arabistan, petrol sonrası dönem için iddialı ekonomik reformlar başlattı ve kadınlara daha fazla hak verirken, komşu Yemen'de bir savaşa girmek de dahil olmak üzere daha iddialı bir dış politika benimsiyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet