SPK Üç Halka Arza Aynı Anda Onay Verdi

Sermeye Piyasası Kurulu son dönemde yaşanan olumsuz ekonomik hamlelere rağmen, hali hazırda işlerine devam eden şirketler olduğunu da bizlere gösterdi. Son haftalık bülteni içerisinde yapılan açıklamada üç şirketin halka arzına onay verildiğini duyurdu. İnvesto Holding, Hitit Bilgisayar ve Koleksiyon Mobilya belirlenen fiyat aralıklarında halka arzlarını gerçekleştirecek.

18 Şubat 2022 19:12 Gündem
SPK Üç Halka Arza Aynı Anda Onay Verdi

SPK ayrıca haftalık bülteni içerisinde birçok şirketin borçlanma başvurusuna da onay verildiğini duyurdu. Arçelik tarafından yapılan 1 milyar dolar borçlanma, Oyak Yatırım’ın 2,5 milyar TL borçlanma ve birkaç şirketin de borçlanma taleplerine cevap verdi.

Halka Arz Onayı Alan Şirketlerin Pay Bedelleri

Sermaye Piyasası Kuruluna halka arz için başvuru yapan birçok şirket bunun cevabını bu hafta ki karar ile aldı. Bu karar ile şirketlerin halka arzına onay verilirken aynı zamanda pay başına ne kadarlık bir tutar ile bunun yapılacağı da açıklandı.

  • İnvestco Holding 24 TL,
  • Koleksiyon Mobilya 1,45 TL
  • Hitit Bilgisayar 11,5 TL – 12,5 TL arasında fiyatlanma ile halka arzlarını gerçekleştirmeye başlayabilecek.

SPK bu üç şirketinin halka arz taleplerine olumlu cevap vererek borsa da işlem görecek olan şirket sayısında bu şekilde artmasını sağlamış oldu. Ayrıca SPK birçok farklı konuya da cevabını verdiğini bu bültenle birlikte açıkladı.

Şirketlere Verilen Cezalar ve Onaylar

Vakıfbank ve Halkbank sermayelerinin 13 .4 milyar TL nominal bedelle arttırılması talebine onay verdi. Bu bedelin Türkiye Varlık Fonu tarafından karşılanmasına da aynı zamanda onay verilmiş oldu.

Kurul yanlış uygulamalar sebebiyle Strateji Portföy ve Aura Portföy şirketlerine toplamda 691 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK ekonomik düzenin sağlanması, şirketlerin haksız kazanç elde ederek hem ekonomiyi hem de müşterilerini zarara uğratmaması için yakından takibe devam ettiğini de piyasaya göstermiş oldu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet