Singapur, Covid aşısı yerine hastalara salin solüsyonları enjekte ettiği için doktoru askıya aldı

Aşı karşıtı bir grupla bağlantılı 33 yaşındaki Singapurlu bir doktor, hastalara COVID-19 aşısı yerine salin solüsyonu enjekte etmekle ve Sağlık Bakanlığı Ulusal Bağışıklama Kaydı'na yanlış aşı durumları yüklemekle suçlandıktan sonra açığa alındı. , yerel medya bildirdi.

30 Mart 2022 10:00 Gündem
Singapur, Covid aşısı yerine hastalara salin solüsyonları enjekte ettiği için doktoru askıya aldı

Konsey Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Dr Jipson Quah'ın tıp doktoru olarak kaydının Singapur Tıp Konseyi (SMC) tarafından 23 Mart'tan 18 ay boyunca veya disiplin soruşturması sonuçlanana kadar (hangisi daha erken gerçekleşirse) askıya alındığını söyledi.

Anti-koronavirüs aşısı Healing the Divide'ın bir üyesi olan Quah, mahkemede yanlış aşı verileri sunarak Sağlık Bakanlığı'nı (SB) dolandırmakla suçlandı.

SMC Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 23 Ocak'ta Sağlık Bakanlığı'ndan Geçici Emirler Komitesi'ne havale edilen bir şikayet aldığını söyledi. Komite, Quah'ın askıya alınmasının "kamu üyelerinin korunması ve kamu yararı için gerekli" olduğuna karar verdi.

Diğer şeylerin yanı sıra, Quah'ın hastalara COVID-19 aşısı yerine salin solüsyonu uyguladığı ve bu hastaların hastalığa karşı aşılandığını kaydetmek için Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Bağışıklama Kayıtlarına yanlış aşı durumları yüklediği iddia edildi.

Channel News Asia'nın konseye atıfta bulunarak bildirdiğine göre, bu hastalara aşı yerine salin solüsyonu verdiği için "fazla ücret aldığı" iddia edildi.

Quah ayrıca sahte bir hasta hesabı oluşturmaya ve aşılanmamış bir hasta için Sağlık Bakanlığı'nın portalına sahte bir COVID-19 antijen hızlı testi (ART) sonucu yüklemekle suçlanıyor.

SMC, hastanın aşıyla farklılaştırılmış güvenli yönetim önlemlerinden muaf olabilmesi için hastaya bir mektup verdiğini iddia etti.

Doktor ayrıca, yürürlükteki düzenlemelere uygun şekilde yürütülmeyen uzaktan PET yoluyla elde edilen olay öncesi test (PET) sonuçlarının yüklenmesini kolaylaştırmakla da suçlanıyor, konsey ekledi.

SMC, Dr Quah'ın eylemlerinin halk sağlığı sonuçları taşıdığını ve en yüksek ahlaki dürüstlük ve entelektüel dürüstlük standartlarını koruma ve bireylerin ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirme konusundaki başarısızlığını gösterdiğini söyledi.

Konsey, soruşturmaların devam ettiğini belirterek, davayı incelemek için bağımsız bir şikayet komitesinin görevlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Quah'ın asistanı Thomas Chua Cheng Soon da SB'yi dolandırmak için komplo kurmakla suçlandı.

Ayrı bir gelişmede, Healing the Divide kurucusu Iris Koh, biri Quah ile komplo kurmak, diğeri ise bir polis müfettişini imzalamayı reddederek ve ifadesinin bir kopyasını yırtarak engellemekten iki suçlamayla karşı karşıya.

Quah, asistanı Thomas Chua, 40 ve Iris Koh ile birlikte 21 Ocak'ta tutuklandı.

31 Ocak'ta 20.000 SGD kefaletle serbest bırakılmadan önce mahkemede suçlandı.

Polis tarafından yapılan ön soruşturmalar, 46 yaşındaki Koh'un müvekkillerini Quah ve Chua'ya sevk ettiğini iddia etti.

Mahkeme belgelerine göre, Quah ve Chua'nın, Mehrajunnisha adlı bir kadının Sinopharm aşısı ile aşılandığını, ancak Sinopharm aşısı olmadığını SB'ye yanlış beyan ettikleri söyleniyor.

The Straits Times tarafından hazırlanan bir rapora göre, Quah'ın sahibi olduğu veya yönettiği dört kliniğe askıya alma bildirimleri verildi ve COVID-19 için hızlı testler yapma onayları iptal edildi.

Tutuklanmasının ardından Quah, Ulusal Araştırma Vakfı tarafından finanse edilen ve Bilim, Teknoloji ve Araştırma Ajansı tarafından yönetilen Diagnostics Development Hub'ın klinik teşhis laboratuvarında laboratuvar direktörü olarak yarı zamanlı görevinden de uzaklaştırıldı.

The Straits Times'ın haberine göre, Quah'ın yönetici olarak listelendiği biyomedikal şirket PPD Global Central Lab'ın sahibi Thermo Fisher Scientific tarafından da izne ayrıldı.

Bu arada Singapur, Pazartesi günü 112 ithal enfeksiyon veya buraya yurtdışından gelenlerden oluşan 4.925 yeni COVID-19 vakası bildirdi.

Dört ölüm meydana geldi ve koronavirüs komplikasyonlarından ölenlerin sayısı 1.254'e yükseldi.

Singapur, pandeminin başlangıcından bu yana 10.76930 COVID-19 vakası kaydetti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet