Sıfır ve İkinci El Otomobil Fiyatlarında %50 Düşüş Bekleniyor! Fiyatlar Ne Zaman Düşecek!

2022 birçok konudan insanların beklentisi karşılayacak bir yıl olarak durmuyor. Yüksek enflasyon, döviz kuru dalgalanmalarının etkisinin devam etmesi ve ikinci el ve sıfır araç fiyatlarında ki yüksek rakamlar bunu gösteriyor.

16 Şubat 2022 13:43 Gündem
Sıfır ve İkinci El Otomobil Fiyatlarında %50 Düşüş Bekleniyor! Fiyatlar Ne Zaman Düşecek!

Ülkemizde birçok insan araba alma imkanının yanından dahi geçmeyi başaramıyor. Aksine giderek bu konudan uzaklaşmayı tercih ediyorlar. Çünkü 100 bin TL değerinde ki bir ikinci el araç şuan 300 bin TL olarak satılıyor. Ancak 2022 yılına girdiğimiz andan itibaren araç fiyatlarına olan ilgi minimum seviyeye geriledi. Çünkü fiyatların yükselmesi, işlerin yavaşlaması gibi durumlar fiyatlar ne olursa olsun talebin düşmesine neden oldu.

Bu durumun birkaç ay daha böyle devam etmesi durumunda çok ciddi düşüşlerin yaşanması bekleniyor. Birçok insana göre ikinci el otomobil piyasasında ki yüksek fiyatlar nedeniyle satışların Ocak ve Şubat ayında durma noktasına geldiği aktarıldı.

İkinci El Otomobil Satışları Durma Noktasına Geldi

Basit bir ekonomik detay vardır. Talep azaldığında arz ne olursa olsun fiyatlar otomatik olarak düşmeye başlar. İkinci el piyasasında birçok modelin fiyatı sıfır araç fiyatlarının üzerine çıkmıştı. Bunun sebebi sıfır araç üretiminin talebi bir türlü karşılayamıyor olmasıydı.

Bu durum buna rağmen yaşanıyor. Yani hala sıfır araç üretimi talebi karşılamaya yetecek seviyede değil. Ancak yine de ikinci el piyasasına ilgi azaldı. Bu fiyatların %50’ye yakın oranlarda düşmesine neden olacağı anlamına geliyor.

En az tercih edilen ve en alt segment olarak görülen Şahin, Doğan gibi araçların fiyatları da inanılmaz seviyelere çıkmıştı. Ancak bu azalan talep nedeniyle bu araçlardan başlamak üzere ciddi fiyat inişleri olması bekleniyor.

Tabi bu durum şu an ki piyasa verilerine göre alınan bir yorumdu. Kış ayları geldiğinde araba piyasası her zaman bir düşüş içerisinde yer alıyor. Bu durum Mart ve Nisan ayı itibariyle devam ederse fiyatların dip yapacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak Nisan’dan sonra hareketlenme başlarsa ve sıfır araç hala yetersiz seviyede olursa piyasa da fiyatların düşmesi yerine tekrar bir yükseliş trendi yaşanması mümkün olabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet