Şiddetli kuraklıkla karşı karşıya kalan ABD, hayati rezervuarı yenilemek için aşırı adım planlıyor

ABD'li yetkililer 3 Mayıs Salı günü Colorado Nehri üzerindeki yapay bir rezervuar olan Powell Gölü'ndeki su seviyelerini artırmak için eşi görülmemiş önlemler aldıklarını ve yedi Batı eyaleti için hidroelektrik enerji üretimini tehlikeye atacak kadar düşük olduğunu duyurdular.

05 Mayıs 2022 10:00 Gündem
Şiddetli kuraklıkla karşı karşıya kalan ABD, hayati rezervuarı yenilemek için aşırı adım planlıyor

İklim değişikliğinin şiddetlendirdiği sürekli bir kuraklığın ortasında, Islah Bürosu bu yıl Wyoming-Utah sınırındaki Flaming Gorge Rezervuarından Powell Gölü'ne akacak olan 500.000 akre-feet (616.7 milyon metreküp) ilave su bırakacak.

Yetkililer, aksi takdirde akıntıya bırakılacak olan 480.000 dönümlük bir alanın Utah-Arizona sınırındaki yapay gölde tutulacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın su ve bilimden sorumlu sekreter yardımcısı Tanya Trujillo, "Bu adımı Colorado Nehri Havzası'nda daha önce hiç atmamıştık, ancak bugün gördüğümüz koşullar ve ufukta gördüğümüz potansiyel risk, derhal harekete geçmemizi gerektiriyor" dedi. , gazetecilere anlattı.

Bir akre-foot veya 1,48 milyon litre, bir veya iki haneyi bir yıl boyunca beslemek için yeterli sudur.

Colorado Nehri 1960'larda kuzey Arizona'da baraj yapıldığında oluşan Powell Gölü'ndeki 980.000 akrelik ek alan, Glen Canyon Barajı'nın hidroelektrik üretiminin çevrimiçi kalmasına yardımcı olacak ve rezervuarın rekor düşük yüzeyini 16 fit (4,88 m) yükseltecek. büro dedi.

ABD'nin en büyük ikinci rezervuarı olan Lake Powell, 32 fit daha düşerse, 1.320 megavatlık santral Wyoming, Utah, Colorado, New Mexico, Arizona, Nevada ve Nebraska'daki milyonlarca insan için elektrik üretemezdi.

Batı Amerika Birleşik Devletleri, son yirmi yılda kaydedilen en kurak dönemi yaşadı. Bazı uzmanlar, koşulların normale döneceğini öne sürdüğü için kuraklık teriminin yetersiz olduğunu söylüyor.

Kuzey Arizona Üniversitesi Dünya ve Sürdürülebilirlik Okulu'ndan Yardımcı Doçent Denielle Perry, "Hayatımız boyunca bu rezervuarların bir daha asla dolduğunu görmeyeceğiz" dedi.

Yeni önlemler, Powell Gölü'nün akış aşağısında bulunan ve aynı zamanda rekor düzeyde düşük olan, ülkenin en büyük rezervuarı olan Mead Gölü'ne daha fazla baskı yapacak. 1930'larda Hoover Barajı tarafından oluşturulan ve 25 milyon insanın su temini için çok önemli olan Mead Gölü, o kadar düştü ki, Pazar günü geri çekilen kıyı şeridinde, 1980'lere ait olduğuna inanılan insan kalıntıları içeren bir varil bulundu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet