Sevenleri Yasa Boğuldu! Sevilen Sanatçı Akrep Nalan Hayatını Kaybetti!

Ülkemizin bir dönemin en popüler şarkıcılarından birisi olan Akrep Nalan sahne adıyla bilinen Füsun Nalan Açın hayatını kaybetti. Bodrum’da hayatını devam eden sanatçının uzun bir süredir nefes darlığı çektiği biliniyordu. Sabah evine gelen bakıcısı sanatçının cansız bedeniyle karşılaştı. 68 yaşında aramızdan ayrılan sanatçının ilginç bir hayat hikayesi bulunuyor.

04 Mart 2022 16:41 Gündem
Sevenleri Yasa Boğuldu! Sevilen Sanatçı Akrep Nalan Hayatını Kaybetti!

1978 yılında oynadığı bir at yarışı kuponunda altılı kazanmasına sahne olan Akrep isimli adı, sahne adı yaparak sahnelerde uzun süre boyunca yer alan sanatçının ölüm haberi sevenlerini ve arkadaşlarının üzülmesine neden oldu. Akrep Nalan’ın söylediği şarkılar ve müzik tarihinde önemli noktalarda imzası bulunuyor.

Akrep Nalan Kimdir?

Gerçek adı Füsun Nalan Açın olan sanatçı, 26 Nisan 1954 Ankara, Yenimahalle doğumludur. İlk okulu Ankara’da orta okulunu ve devamını Adana Kız lisesi ve Uşak Ticaret Lisesin’de tamamlandı. 1972-1980 yılların muhasebeci olarak çalışan sanatçı, daha sonra Ankara Sanatevi’nde tiyatro çalışmalarına katıldı.

Sanatçı günümüzde hala bilinen Akrep lakabını 1978 yılında oldu. Oynadığı bir at yarışında altılı tutturmasına yardımcı olan atın adının “Akrep” olması sebebiyle bu adı kullanmaya başladı. Bu isimden vazgeçmeyen sanatçı sahne adı olarak da bunu kullanmaya başladı.

İlk sahnesine 1980 yılında çıkan sanatçı, ilk albümünü de 1991 yılında “Dağ Çiçeği” albümüyle yaptı. 1994 yılında Zir Zurna Sevdalar isimli ikinci albümünü yayınladı. Şarkıcılığının yanında birçok film ve dizi de oyuncu olarak yer aldı. Baskül Ailesi, Hayat Bilgisi, Aşk Mahkumu ve Zirvedekiler isimli yapımlarda önemli roller de ye aldı.

Ülkemizin sevilen sanatçılarından olan Akrep Nalan, uzun kariyerinin ardından Bodrum’da sakin bir hayat yaşamayı tercih etmişti. Bir süredir nefes darlığı problemi çektiği bilinen sanatçı bu sabaha karşı evinde yaşadığı sorun nedeniyle, sabah onu kontrol etmek için gelen bakıcısı tarafından ölü olarak bulundu. Haberin duyulması ile birlikte sanatçının sevenleri, arkadaşları ve sanatçı dostları yasa boğuldu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet