Rusya Ukrayna Savaşı Başladı ve Altın Fiyatları Aynı Oranda Etkilendi! Yedi Buçuk Yıllık Rekor Kırıldı!

Fed'in sıkı para politikasına rağmen, Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak spot altın fiyatı yükseldi. Brent petrol fiyatları da Putin'in doğu Ukrayna'da son dakika askeri harekat ilan etmesinin ardından 100 doları aşarak 2014'ten bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı. Rusya-Ukrayna Savaşı ile birlikte altın fiyatları ve hisse senetleri dahil olmak üzere en son piyasa trendleri fazlasıyla merak ediliyor. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

24 Şubat 2022 16:06 Gündem
Rusya Ukrayna Savaşı Başladı ve Altın Fiyatları Aynı Oranda Etkilendi! Yedi Buçuk Yıllık Rekor Kırıldı!

Petrol yıllar sonra ilk kez 100 doları aştı

Covid-19'un hızlandırdığı ticaret ve arz sorunları sürerken, Rusya-Ukrayna savaşı başta altın ve Brent petrol fiyatları olmak üzere küresel piyasaları salladı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in son dakika açıklamalarının ardından korkular gerçek oldu ve Rusya-Ukrayna Savaşı başladı. Bu süre zarfında, güvenli liman işaretine sahip ons altının fiyatı yükselmeye başladı. Rusya-Ukrayna tarafındaki bu hareketlilik ve arz endişelerinin artması sonucunda petrol, yıllar sonra ilk kez 100 doları aştı.

Putin askeri harekatın başladığını duyurdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya askeri harekatın başladığını duyurdu. Artan jeopolitik tehditlerin bir sonucu olarak, güvenli liman gömleği giyen altın fiyatları, ons başına 1.974 dolar olan önceki 18 ayın en yüksek seviyesini kırdı. 1 Eylül 2020'de spot altın fiyatları en son ons başına 1.974 doların üzerindeydi. Savaş nedeniyle artan arz endişeleri sonucunda Brent petrol fiyatları psikolojik sınır olan 100 doları aşarak 7,5 yılın en yüksek seviyesini test etti.

Gram altın fiyatları

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle artan jeopolitik tehlikelerin tetiklediği ons rüzgarı yurt içi gram altın fiyatlarını destekledi. Bir gram altının fiyatı, 21 Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviye olan 901 TL'ye yükseldi.

Rusya Ukrayna Savaşı Başladı

İran nükleer müzakerelerinde olumlu haber beklentisinin piyasalardaki petrol arzını artırması bekleniyordu. Analistler, günde 1 milyon varil üreteceği tahmin edilen İran petrolünün devreye girmesiyle fiyatların 60 dolara düşeceğini tahmin ediyor. Bu tahminlerle birlikte petrol fiyatları ilk tepki olarak 90 dolar aralığına geriledi. Ancak Rusya Ukrayna savaşının başlaması nedeniyle Brent petrolü eski trendine döndü. Ayrıca Rusya Ukrayna savaşının başlamasının ardından petrol fiyatları hızla 102 dolara çıkarak 7,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet