Otomobil Firmaları Rusya’ya Araç Satışını Durdurduğunu Açıkladı!

Rusya – Ukrayna savaşında hem ülkeler hem de birçok şirket alacakları karar ile Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline engel olmaya çalışıyor. Şu ana kadar hiçbir yaptırımın yeterli olmadığı görülüyor. Rusya kararlı ilerleyişine devam ederken, Ukrayna beklenenin altında bir direniş gösteriyor. Bu hızla gidildiği taktirde gelecek hafta Rusya’nın Ukrayna’yı tamamen işgal edeceği tahmin ediliyor.

02 Mart 2022 14:39 Gündem
Otomobil Firmaları Rusya’ya Araç Satışını Durdurduğunu Açıkladı!

Bunu durdurmak için Nato, BM, AB ve ABD önemli adımlar atıyor. Ancak şu an için bu yaptırımların hiçbiri tam olarak net bir şekilde kabul edilmedi. Son olarak birçok otomobil firması Rusya’ya ambargo koyarak bu ülkeye olan araç satışlarını durdurduğunu açıkladı.

Rusya’ya Araç Satmayı Durduran Firmalar Hangileri Oldu!

Rusya’ya olan işlerle ilgili olan sıkıntılar ortaya çıkacağını sebep gösteren birçok şirket Rusya’da olan tesislerinde üretimi durdurma kararı alırken, birçok firmada araç tedarikinde sıkıntı olması dolayısıyla bunu yaptığı aktardı.

AB ülkelerinin ve ABD’nin yaptırım kararlarının hemen ardından bu kararlar açıklandı. Volvo, Volkswagen, GM ve Daimler bu kararı alan şirketler arasında yer aldı. Hyundai firması da tedarikte yaşanacak sorunlar sebebiyle 1-5 Mart tarihleri arasında Moskova’da olan tesisinde üretimi durdurma kararı aldığını açıklamıştı.

Aynı zamanda birçok otomobil şirketi de Rusya’da ki anlaşmalarından çıkacağını duyurdu. Daimler Truck yaptığı açıklamada, Rusya’nın dev holdingi Rostex ile yaptığı anlaşmadan çıkacağını ve bu ülkede ki tüm faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Rusya’nın bu kararlardan çok etkileneceği düşünülmüyor. Çünkü ülkede en çok satılan 3 otomobilden ikisinin Lada tarafından üretildiği biliniyor. En çok satılan üçüncü otomobilse 2021 yılında Kia Rio olmuştu.

Bu o sebeple otomobil firmalarının bu kararı almasının Rusya’nın ilerleyişini durduracağını söylemek yanlış olacaktır. Bu ilerleyişi durdurmak için daha ciddi ve caydırıcı adımların atılması gerekiyor. Bu konuda şimdiye kadar o yönde atılan bir adım bulunmuyor. Şu ana kadar alınan hiçbir yaptırım kararının Rusya devlet başkanı Putin’i geri adım atma konusunda çok da önemli bir noktaya getirmediğini söylemek doğru olacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet