Önde gelen kuyumcular, artan kontrolün ardından Rus menşeli elmasları satın almayı bırakıyor

Rusya'nın devlet kontrolündeki elmas tekelinin Putin'in Ukrayna'ya karşı savaşını nasıl finanse edebileceğine dair artan incelemenin ardından, büyük kuyumcular Rus elmaslarından kaçınıyor.

01 Nisan 2022 10:00 Gündem
Önde gelen kuyumcular, artan kontrolün ardından Rus menşeli elmasları satın almayı bırakıyor

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Tiffany & Co., İsviçre'deki Chopard, dünyanın en büyük elmas mücevher perakendecisi Signet ve dünyanın en büyük kuyumcusu Pandora da dahil olmak üzere bir dizi yüksek profilli uluslararası kuyumcu, artık elmas satın almayacaklarını belirten açıklamalar yaptı. Rusya'dan.

The Guardian Mart ayı ortalarında kısmen devlete ait bir Rus elmas madencisi ile ticaretin Rus devletinin kasasını doldurduğuna ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini finanse etmek için kullanılabileceğine ve kuyumcuların kolayca - ve yasal olarak - nasıl yapabileceğine dair artan endişeler olduğunu bildirdi. Hindistan üzerinden işlenmiş Rus taşları satın alarak yaptırımları atlatmak.

Birkaç büyük tüccar, takip eden günlerde artık Rus elmaslarını tedarik etmeyeceklerini açıkladı.

Pandora ve Chopard, bu hafta hareketi açıklayan en son kişilerdi ve her ikisi de tüm tedarikçilerin Rusya'dan hammadde alımını durdurmaya yönlendirildiğini belirtti.

Mart ayından beri Tiffany ve Signet'in hareketlerini takip ediyorlardı.

Dünya elmaslarının yaklaşık %30'u Rusya'da üretiliyor ve Kremlin'le yakın bağları olan devasa bir madencilik tekeli olan Alrosa, bunların yüzde 98'ini madenciliği yapıyor ve satıyor.

Rusya Yakutya Cumhuriyeti ve yönetimleri Alrosa'nın üçte birine sahipken, merkezi hükümet kalan üçte birine sahip.

2021'de 4,16 milyar dolar gelir ve 91 milyar ruble (943 milyon dolar) net kârla şirket, hükümet sahipleri için önemli kazançlar sağlıyor.

Putin daha önce "federal ve bölgesel bütçelere önemli gelir sağladığını" belirtmişti.

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık tarafından, şirketlerin Alrosa ile doğrudan iş yapmasını yasaklayan yaptırımlar uygulandı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet