Ölümünün 9. Yılında Müslüm Gürses Memleketi Şanlıurfa’da Anıldı

Müslüm Gürses, 9 yıl önce, 60 yaşında tedavi gördüğü hastanede aramızdan ayrıldı. Besteci, söz yazarı ve an çokta hayranları tarafından takılan adıyla “Baba” olarak bilinen sevilen sanatçının vefatı birçok insanı derinden yaralamıştı.

04 Mart 2022 12:19 Gündem
Ölümünün 9. Yılında Müslüm Gürses Memleketi Şanlıurfa’da Anıldı

Şanlıurfa doğumlu olan sanatçı, 3 Mart 2013 günü tedavi gördüğü İstanbul’da hayatına gözlerini yumdu. Sanatçıyı anmak ve onu unutmamak için memleketi olan Şanlıurfa’da yapılan Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi büyük bir ilgiye sahne oldu. Karaköprü ilçesinde yer alan müzede sanatçıya ait çok sayıda resim, eşyalar ve bal mumu heykeli bulunuyor.

Sanat Müzesi Sanatçının Hayranları İle Doldu

Müze içerisinde sanatçıya ait çok sayıda eşya bulunuyor. Sanatçıya ait güneş gözlükleri, tespit, çocukluk, gençlik yılına ait fotoğraflar, kendi giydiği kıyafetler ve sanatçıya ait olduğu bilinen çok sayıda özel eşya burada sergileniyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili, yaptığı açıklamada bu müzei oluşturmak için birçok noktadan özel taleplerde bulunduklarını ve sonunda bu güzel alanı sanatçıyı anmak için oluşturmayı başardıklarını anlattı. Müze 9 ay önce yapılırken, sanatçının 9. Ölüm yıldönümünde hayranlarının yoğun ilgisine maruz kaldı. Şu ana kadar 10 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan müzenin, sanatçıyı hatırlamak ve onun anılarına ortak olmak isteyenler için en doğru nokta olduğu görülüyor.

Sanatçının Hayranları Müzeden Memnun Kaldı

Müslüm Gürses, ölümünün üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen ülkemizde hala en çok dinlenen ve sevilen ses sanatçıları arasında yer alıyor. Sanatçıyı anmak için “Müslüm” adında bir film de geçtiğimiz yıllarda vizyona girmişti.

Birçok hayranının çok özel bir ilgi gösterdiği ve aynı zamanda kendisine “Baba” lakabını taktığı isim aramızdan 60 yaşında ayrılmıştı. Bizlere geride çok önemli bir miras bırakan başarılı sanatçının hali hazırda yüzlerce şarkısı, onlarca filmi de bulunuyor.

Müzeyi ziyaret edenler özellikle Müslüm Gürses’in bal mumu heykeli önünde fotoğraf çektirmek için sıraya girdikleri görülüyor. Müslüm Gürses’e çok benzeyen bu heykel ve müze içerisinde ki birçok detay sevenlerinin ve sanatçıyı özleyenlerin onu anmak için bulabilecekleri en iyi fırsat olarak görülüyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet