Netflix ve TikTok Rusya'daki hizmetlerini askıya aldı

Netflix ve TikTok, Rusya'da hizmetlerini askıya alan büyüyen şirketler listesine katıldı.

08 Mart 2022 10:00 Gündem
Netflix ve TikTok Rusya'daki hizmetlerini askıya aldı

Netflix'ten Pazar günü yapılan bir açıklamada, Rus hizmetini askıya alma kararı için "yerdeki koşullar" belirtildi, ancak herhangi bir ek ayrıntı sunulmadı.

Duyuru, TikTok'un Rusya'daki platformundaki kullanıcıların, hükümetin sosyal medyadaki baskısına yanıt olarak video yayınlamasının ve izlemesinin engellendiğini söylemesinin ardından geldi.

Şirket, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rusya'nın yeni 'sahte haber' yasası ışığında, bu yasanın güvenlik etkilerini gözden geçirirken video hizmetimize canlı akışı ve yeni içeriği askıya almaktan başka seçeneğimiz yok" dedi. "Uygulama içi mesajlaşma hizmetimiz etkilenmeyecek."

American Express, Rusya'daki operasyonlarını da askıya aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cuma günü, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına ilişkin Kremlin çizgisine uymayan, Facebook ve Twitter'ı bloke eden ve Moskova'nın "olduğunu düşündüğü şeylerin kasıtlı olarak yayılmasını suç sayan bir yasa tasarısını yasalaştıran" medya kuruluşlarına ve kişilere yönelik baskıyı yoğunlaştırdı. sahte” raporlar.

TikTok, daha büyük Çinli teknoloji şirketi ByteDance'in bir parçasıdır.

American Express ayrıca günün erken saatlerinde Rusya'daki ve Rusya'nın müttefiki Belarus'taki operasyonlarını askıya alacağını duyurdu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet