Nepal Polisi ABD Tarafından Finanse Edilen Projelere Karşı Protestoyu Dağıtmak İçin Göz Yaşartıcı Gaz ve Tazyikli Su Kullandı

Nepal'in başkentindeki tanıklar ve yetkililer, Katmandu polisinin 20 Şubat Pazar günü Parlamento'da onaylanmak üzere ABD tarafından finanse edilen bir altyapı programına karşı çıkan protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su sıktığını söyledi. Çatışmalarda bazı göstericilerin yaralandığı belirtildi.

20 Şubat 2022 22:00 Gündem
Nepal Polisi ABD Tarafından Finanse Edilen Projelere Karşı Protestoyu Dağıtmak İçin Göz Yaşartıcı Gaz ve Tazyikli Su Kullandı

Bir ABD devlet yardım kuruluşu olan Millennium Challenge Corporation (MCC), Nepal'de 300 km'lik bir elektrik iletim hattını ve bir yol iyileştirme projesini finanse etmek için 2017 yılında 500 milyon ABD Doları hibe sağlamayı kabul etti.

Hükümet yetkilileri hibenin geri ödenmesi gerekmediğini ve herhangi bir koşulsuz geldiğini söyledi, ancak muhalifler anlaşmanın Nepal yasalarını ve egemenliğini baltalayacağını, çünkü milletvekillerinin altyapı projesini yöneten kurulun yetersiz gözetimine sahip olacağını söylüyorlar.

İktidar koalisyonu üyeleri de dahil olmak üzere önde gelen siyasi partiler, ABD'nin hibe parasını kabul edip etmeme konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Nepal'deki ABD Büyükelçiliği, 500 milyon ABD Doları tutarındaki MCC hibesini "Amerikan halkından bir hediye ve uluslarımız arasında Nepal'e iş ve altyapı getirecek ve Nepallilerin yaşamlarını iyileştirecek bir ortaklık" olarak nitelendirdi.

Büyükelçilikten Cumartesi günü geç saatlerde yayınlanan bir bildiride, "Bu proje Nepal hükümeti ve Nepal halkı tarafından talep edildi ve şeffaf bir şekilde yoksulluğu azaltmak ve Nepal ekonomisini büyütmek için tasarlandı." Dedi.

"Nepalli liderlerin MCC'yi onaylayıp onaylamaması, Nepal'in egemen demokratik bir ulus olarak alacağı bir karar ve yalnızca Nepal'in kararıdır" diye ekledi.

Nepal, büyük ölçüde dış yardıma dayanır ve bağışçılar, üyeleri bağışçı ülkeler ve uluslararası finans kuruluşlarını içeren Nepal Kalkınma Forumu aracılığıyla kalkınma yardımı politikasını koordine eder.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet