Migros’un Sahibi Kimdir? Migros Ve Migros’un Sahibi Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz!

Türkiye'nin en büyük market şirketlerinden biri olan Migros'un sahibi kimdir ve Migros tam olarak nedir? Türkiye genelinde yüzlerce lokasyonu bulunan Migros'un şu anki sahibi Tuncay Özilhan'dır. Ortakları olan Migros 1991 yılında halka açıldı. Peki Tuncay Özilhan kimdir, nereden gelmiştir, eşi kaç yaşındadır ve Emine Özilhan kimdir? Son zamanlarda birçok kişi Migros'un sahibini ve Migros'un ne olduğunu sordu.

15 Şubat 2022 23:58 Gündem
Migros’un Sahibi Kimdir? Migros Ve Migros’un Sahibi Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz!

Tuncay Özilhan, ülke genelinde yüzlerce lokasyonu bulunan Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan Migros'un sahibidir. Bu konu ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde…

MİGROS NE ZAMAN KURULDU

Migros, 1954 yılında İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Fahrettin Kerim Gökay liderliğindeki İstanbul Belediyesi'nin İstanbullulara düşük maliyetli, düzenli satış yapma kararı alması sonucu kuruldu. 1975'te Koç Holding'e geçen Migros, 1991'de halka açıldı. Migros, 1990'ların sonlarında büyük ölçekli perakendeciliğe başladı. 2005 yılında perakende zinciri Tansaş da buna dahil olmuştur. 2020 yılı verilerine göre Migros'un 2213 Migros şubesi, 61 Macrocenter şubesi ve yurt dışı operasyonlar için 30 Ramstore şubesi bulunmaktadır. Migros Sanal Market ve Migros Hemen uygulamaları ile online alışveriş imkanı da sunmaktadır. Migros organizasyonu olarak İsviçre'de "Ucuzluğun Kralı" sloganıyla yola çıkan Migros, bugün hala İsviçre mağaza konseptini andırıyor.

MİGROS’UN 4 FARKLI ÇEŞİT MAĞAZASI VAR

M, MM, MMM ve 5M, Migros mağazalarının dört çeşididir. M Migros gıda dışı ürünler satmaktadır. MM Migros daha geniş bir ürün çeşitliliğine sahiptir. MMM Migros tekstil ürünleri, elektronik ürünler, kitap ve kozmetik ürünleri satmaktadır. 5M Migros ise tekstil ürünleri, elektronik ürünler, kitaplar ve kozmetik ürünlerine sahiptir. 2007 yılında Koç Grubu Migros'u satışa çıkardı ve Anadolu Grubu 2015'in ilk günlerinde şirketin %40,25'ini satın aldı. 10 Haziran 2016'da Migros, Tesco Kipa'nın %95,5'i için 302 milyon lira ödedi. 16 Mart 2018 tarihinde Migros'un Makro Market'in işlettiği 56 Uyum Market şubesini ve Antalya'da faaliyet gösteren 17 Makro Market şubesini 105 milyon liraya satın aldığı açıklandı. Bu işlem sonucunda Migros'un 48 hipermarket, 48 süpermarket, 72 Express mağaza ve toplam 320 bin metrekare net satış alanı bulunmaktadır. Migros'un mevcut piyasa sermayesi 181.054.233 TL'dir. Borsa İstanbul, Migros'un işlem gördüğü yerdir.

ozilhan-1.jpg

MİGROS’UN SAHİBİ KİMDİR?

Migros'un sahibi olan Anadolu Grubu, çoğunluğu Türkiye'de olmak üzere 19 ülkede faaliyet gösteren İstanbul merkezli bir holding şirketidir. 1949 yılında tanışan Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan, 1950 yılında Anadolu Grubu'nu kurdu. Bira, meşrubat, otomobil ve perakendeye odaklanan Anadolu Grubu, son dönemde tarım, gayrimenkul, enerji sektörlerine yaptığı yatırımlarıyla sektör alanını fazlasıyla genişletti. Tuncay Özilhan, halihazırda Migros'un da içinde bulunduğu Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Migros'un sahibi Tuncay Özilhan, Emine Özilhan ile evlidir. Çiftin, üç çocuğu vardır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 1 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet