Maskirovka: Putin'in Ukrayna'ya Yönelik Gizli Aldatma Kampanyası Açıklandı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı öncesinde, Başkan Putin defalarca Kiev'i işgal etme planı olmadığını söylemişti.

02 Mart 2022 10:00 Gündem
Maskirovka: Putin'in Ukrayna'ya Yönelik Gizli Aldatma Kampanyası Açıklandı

Kremlin aslında Rusya Devlet Başkanı'nın Batılı yetkililerin saldırının zamanını bildiğini söyleyerek şaka yaptığını söylerken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma planı olmayan Rusya'ya sahip olduğuna dair güvence vermişti.

Ancak geçen hafta Perşembe günü Putin, Rus kuvvetlerinin kara saldırısı sırasında başkentin altyapısını tahrip eden füzeler Kiev'e inmeye başlayınca Ukrayna'ya karşı "askeri operasyonlar" emri verdi.

Bilgi savaşı ve siber güvenlik konusunda uzman olan yazar ve IPS subayı Brijesh Singh'e göre, "bir şeyi maskelemek" anlamına gelen İngilizce çevirisiyle daha iyi anlaşılabilir." Uzmanlar, Rus cumhurbaşkanının yaşı kullandığını söylüyor. "maskirovka" denilen eski Rus askeri tekniği.

"Düşmanı yanlış yönlendirmek için aptallar, tuzaklar, inkar, dezenformasyon ve aldatma içeriyor. Yüzyıllar boyunca, hatta Komünist dönemden önce bile Rus istihbarat ticaretinin bir parçasıydı. Aslında Çar Nicholas tarafından kurulan askeri okulda öğretiliyordu. II," diye bilgilendiriyor Singh.

İşgalden günler önce Kremlin, bazı Rus birliklerinin Belarus kuvvetleriyle yaptıkları tatbikattan sonra kışlalara geri döndüğünü ve ardından birkaç gün sonra Kırım tatbikatına katılan askerlerin üslerine döneceklerini eklemişti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Beyaz Saray'ın Putin'in güçlerinin Ocak ortası ile Şubat ortası arasında binlerce askerle Ukrayna'ya saldıracağını belirtmesine rağmen, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısını haklı çıkarmak için "sahte bayrak" tekniğini kullanacağı konusunda uyarmıştı. sınırda asker konuşlandırıldı.

Brijesh Singh, "Bunu yalnızca Ruslar kullanmıyor, dünyanın dört bir yanındaki istihbarat teşkilatları, düşmana iradelerini zorlamak için 'aktif önlemler' veya psikolojik operasyonlar olarak adlandırılanları kullanıyor" dedi.

Bununla birlikte, Rus stratejik maskirovka konsepti, düşmanın karar verme sürecini önceden manipüle etmeye ve onu istenen sonuçlara yönlendirmeye çalışıyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, geçtiğimiz Perşembe günü BM Güvenlik Konseyi'nin Ukrayna'ya karşı "askeri operasyonunu" duyurmak için New York'ta toplanacağı için herkesi şaşırttı.

"Düşman, 'yansımalı kontrol' teorisini kullanarak, manipülatör tarafından önceden kararlaştırılan kararlar almak üzere manipüle edilir. Bu tür 'bilgi çatışması', küresel kamuoyunu kazanmak ve ayrıca stratejik yanlış yönlendirmeyi kullanarak yerel nüfusu harekete geçirmek için kullanılır, "Singh açıkladı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet