Malezya'da 8 kişinin hayatını kaybettiği bisiklet kazasına verilen hapis cezası ortalığı karıştırdı

Malezyalı bir sürücünün, otoyolda modifiye edilmiş bisiklet sürerek sekiz genci öldüren ve son derece kamuoyuna duyurulan bir trafik kazası nedeniyle hapis cezası, kazadan beş yıldan fazla bir süre sonra Malezya'da bir kez daha kargaşaya yol açtı.

16 Nisan 2022 11:00 Gündem
Malezya'da 8 kişinin hayatını kaybettiği bisiklet kazasına verilen hapis cezası ortalığı karıştırdı

22 yaşındaki Sam Ke Ting, 18 Şubat 2017'de sabah saat 3.20'de Johor Baru'da bir otoyolda modifiye edilmiş bisiklet kullanan bir grup genç bisikletçiye arabasıyla çarptı. Yaşları 13 ile 16 arasında olan sekizi öldü, öldü Kamuya açık bir yolda tehlikeli bir şekilde değiştirilmiş bisikletlere binme eylemi üzerine bir tartışma.

"Basikal lajak" olarak bilinen modifiyeli bisikletlerde genellikle ışık ve fren bulunmaz.

Şu anda 27 yaşında olan Sam, dikkatsiz araba kullanmak ve ölümlere neden olmak suçundan iki kez beraat etmesine rağmen, 13 Nisan Çarşamba günü Johor Baru'daki Yüksek Mahkeme tarafından mahkum edildi ve kefaletle serbest bırakıldı.

Katip olarak çalışan Sam, altı yıllık hapis cezasının Yüksek Mahkeme Yargıcı Abu Bakar Katar tarafından verilmesinden hemen sonra cezasını çekmeye başladı.

Bu, Sulh Mahkemesi'nin daha önce alkollü araç kullanmadığına, dikkati dağılmadığına ve olay sırasında muhtemelen yolun hız sınırının altında araç kullandığına ilişkin kararına rağmen.

Yüksek Mahkeme Yargıcı, savunmanın Temyiz Mahkemesi'nden henüz onay almaması nedeniyle Sam'in cezanın ertelenmesine yönelik itirazını reddetti. Mahkeme, mahkumiyetine itiraz etme izni verene kadar cezaevinde kalacak.

Avukatı Muhammed Faizal Mokhtar Perşembe günü The Star gazetesine temyiz sürecini başlattığını söyledi.

Ayrıca, hapse girmesinden bu yana Sam'e verilen halk desteğini de kabul etti.

"Sam'e gösterilen tüm destek için teşekkürler" dediği kaydedildi.

Sam'in mahkumiyeti, muhalefetteki Demokratik Hareket Partisi (DAP) ve hükümetin bir üyesi olan Malezya Çin Derneği'nin (MCA) davasını ilerletmek için ona yasal yardım teklif etmesiyle ani bir kargaşayı tetikledi.

Sam için adalet arayan iki çevrimiçi dilekçe, 24 saatten biraz fazla bir süre içinde toplu olarak 950.000'den fazla imza topladı.

Malezyalılar, çoğunlukla gençlerin dahil olduğu modifiye edilmiş bisikletlere binme eyleminin artık kabul edilebilir olarak görülüp görülmediğini sorguluyor.

Gençler, halka açık yollarda sürmek için büyük bir grup halinde toplanma eğilimindedir. 2017'deki kazaya karışan grubun 30 kadar genç olduğu bildirildi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet