Malezya, Pfizer'den 110.000 yüksek riskli hastaya oral antiviral ilaç dağıtacak

Sağlık Bakanı Khairy Jamaluddin 5 Mart Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Malezya'daki toplam 110.000 hastanın Pfizer'in oral antiviral ilacı Paxlovid'in ilk partisinin iki hafta içinde ulaştığını söyledi.

07 Mart 2022 10:00 Gündem
Malezya, Pfizer'den 110.000 yüksek riskli hastaya oral antiviral ilaç dağıtacak

Satın almanın ilk aşamasının yüksek riskli kişilere verileceğini söyledi.

"Pfizer'in sunduğu Paxlovid antiviralleri, geçen ay ilaç üreticisiyle yapılan anlaşmayla bu ayın sonlarında gelecek.

"İlacın kullanımını, aldığımız bilgiler kadar (belirtilen) etkili bulursak, Paxlovid için satın alma siparişini artıracağız.

Bir etkinliğe katıldıktan sonra gazetecilere verdiği demeçte, "Mollnupiravir ve AstraZeneca'dan satın alacağımız iki (ilaç) daha var, ancak bu kesinleşmedi."

Daha fazla açıklayan Khairy, oral ilacın özellikle yüksek riskli bireyler arasında pandemi ile mücadelede aşı kullanımına ek olduğunu söyledi.

"Ayrıca, ölüm oranını düşürürken Covid-19 ile kabul edilenleri tedavi etmek için en iyi klinik bakım yollarını oluşturmak için doktorlara danıştık" dedi.

"Bu, iyileşme ile ilerlememize ve kamu sağlık hizmetlerinin odağını Covid-19 dışı vakalara kaydırmamıza izin verdi" dedi.

Bu arada, daha önceki konuşmasında Khairy, MySejahtera uygulamasında halkın organ bağışçısı olmayı taahhüt etmesini sağlayacak yeni bir özellik önerdi.

Malezya, nüfusunun yüzde 78,9'unu tamamen aşıladı ve yüzde 45,8'i destekleyici aşı aldı.

Malezya, Cuma günü Omicron dalgasının ortasında 33.209 Covid-19 vakasıyla rekor seviyeye ulaştı. Yetkililer, son vakaların yüzde 99'unun ya asemptomatik ya da hafif olduğunu söylediler.

Çarşamba günü ülke, beş ayın en yüksek seviyesi olan Covid-19'dan toplam 115 ölüm bildirdi. Bay Khairy, Covid-19'dan ölenlerin yüzde 91'inin ek doz almadığını söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet