Mahkeme, ABD SC yargıcı Adalet Clarence Thomas'ın grip benzeri semptomlarla hastaneye kaldırıldığını söyledi

Mahkeme Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Yüksek Mahkemesi'nin en uzun süredir görev yapan üyesi olan Adalet Clarence Thomas'ın grip benzeri semptomlar gördükten sonra Cuma günü enfeksiyon kaparak hastaneye kaldırıldığını söyledi.

22 Mart 2022 11:00 Gündem
Mahkeme, ABD SC yargıcı Adalet Clarence Thomas'ın grip benzeri semptomlarla hastaneye kaldırıldığını söyledi

Açıklamada, Thomas'ın Washington'daki Sibley Memorial Hastanesi'nde intravenöz antibiyotiklerle tedavi edildiği belirtildi.

"Semptomları azalıyor, rahatça dinleniyor ve bir iki gün içinde hastaneden taburcu olmayı bekliyor" dedi.

Yargıtay sözcüsü Patricia McCabe, Thomas'ın hastalığının COVID-19 veya koronavirüs ile ilgili olmadığını söyledi.

Açıklamada, Thomas'ın "sözlü argümanların özetleri, transkriptleri ve ses kayıtları temelinde hazır olmadığı herhangi bir davanın değerlendirilmesine ve tartışılmasına katılacağı" belirtildi.

Dokuz Yüksek Mahkeme yargıcının tümü aşılandı ve COVID-19'a karşı güçlendirildi. En az iki yargıç, Amy Coney Barrett ve Brett Kavanaugh, daha önce virüsü kapmıştı. Yargıçlar, mahkeme protokolüne uygun olarak düzenli olarak virüs için test edilir.

73 yaşındaki Thomas, Başkan George H.W. Bush ve 23 Ekim 1991'de oturdu ve onu mahkemenin en kıdemli muhafazakar üyesi yaptı. O, Ocak ayında emekli olduğunu açıklayan 83 yaşındaki Yargıç Stephen Breyer'den sonra ikinci en yaşlı üyesi.

Breyer istifa mektubunda, mahkemenin bu yaz mevcut süresini tamamladıktan sonra, genellikle Haziran sonu veya Temmuz başında, “o zamana kadar halefimin aday gösterilip onaylandığını varsayarak” emekli olmayı planladığını söyledi.

Başkan Joe Biden'in Breyer'in yerine aday gösterdiği 51 yaşındaki Yargıç Ketanji Brown Jackson, Columbia Bölgesi Devresi için ABD Temyiz Mahkemesi'nde görev yapıyor. Geçen yıl bu pozisyona Biden tarafından aday gösterilmişti.

Pazartesi günü, Yüksek Mahkemenin yeniden toplandığı gün, Senato Yargı Komitesi adaylığıyla ilgili duruşmalarını açacak.

Birkaç Cumhuriyetçinin Jackson'ı desteklemesi bekleniyor, bu da onun onaylanması için yalnızca üç Cumhuriyetçinin oy kullandığı federal temyiz mahkemesi adaylığını yansıtıyor.

Yüksek Mahkeme adaylığı için komite oturumlarının başlamasından önceki günlerde, muhafazakar milletvekilleri - Senato azınlık lideri Mitch McConnell dahil; ve Arizona'dan Senatör Josh Hawley - Jackson'ın bir kamu savunucusu olarak siciline yönelik eleştirileri artırdı.

Onaylanırsa, Yüksek Mahkeme yargıcı olarak görev yapan ilk Siyah kadın olacak.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet