Koalalar NSW, Queensland ve ACT'de Tehlikede Olarak Kabul Ediliyor

Koalalar, iklim değişikliği, arazi temizliği ve hastalık nedeniyle sayıları düştüğü için NSW, Queensland ve ACT'de nesli tükenmekte olan bir tür olarak kabul ediliyor.

12 Şubat 2022 22:00 Gündem
Koalalar NSW, Queensland ve ACT'de Tehlikede Olarak Kabul Ediliyor

Avustralya simgesi, daha önce federal hükümetin 1999 Çevre Koruma ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasası kapsamında "savunmasız" olarak derecelendirilmişti, ancak şimdi durumu yükseltildi.

Federal Çevre Bakanı Sussan Ley, nesli tükenmekte olan listenin koalanın korunmasına daha fazla öncelik verildiği anlamına geldiğini söyledi.

CSIRO'nun vahşi doğada kaç tane koala kaldığına dair en iyi tahmininin doğu kıyısı boyunca yaklaşık 180.000 kişilik bir nüfus olduğunu söyledi.

Ley, ABC Radio Brisbane'e, hükümetin koala nüfusu artışı için hedefler belirlemediğini, ancak gelecekteki doğal afetlerden önce "dirençli" nüfuslar geliştirmeye çalıştığını söyledi.

Hükümetin CSIRO'dan hastalık durumları da dahil olmak üzere koala popülasyonları için kapsamlı bir haritalama aracı geliştirmesini istediğini söyledi.

Ancak 180.000 rakamı, Koala Vakfı'ndan Deb Tabart tarafından "saçma" olarak etiketlendi ve vahşi koala popülasyonunun ulusal olarak 50.000-80.000 civarında çok daha düşük olduğu tahmin edildiğini söyledi.

Tabart, "2019'da, orman yangınlarından hemen sonra, Bakan Ley hepimizi orada yuvarlak bir masaya oturttu ve ben ona koalanın tüm coğrafi aralığının koala habitat atlasını verdim, bu da bizim 23 yılımızı aldı."

Tabart, kuruluşunun diğer uzmanlar tarafından desteklenen bir rakam olan 2018'den bu yana koala popülasyonlarında yüzde 30'luk bir azalma olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Ley, koala popülasyonu tahminleri ve gelecekteki yönetim planları hakkında tavsiyeler için bilim komitesindeki uzmanlara güvendiğini, ancak eyaletlerdeki verilerin düzensiz olduğunu söyledi.

Ley "Daha fazla hastalığın nereyi vurabileceğini bilmediğimiz, daha fazla orman yangınının nerede çıkabileceğini bilmediğimiz göz önüne alındığında, geleceğin ne olacağını tam olarak bilmiyoruz, bu yüzden elimizdeki en yüksek sayıyı elde etmek için şimdi direnci inşa etmeliyiz. olabilir," dedi.

Hükümet, Çevre Bakanı'na bağımsız tavsiyelerde bulunan bir İngiliz Milletler Topluluğu kuruluşu olan Tehdit Altındaki Türler Bilim Komitesi'nden, önemli miktarda habitatı yok eden Kara Yaz orman yangınlarının ardından koala'nın durumunu gözden geçirmesini istedi.

Ley, iklim değişikliği, arazi temizliği ve hastalığın etkilerini koalanın karşı karşıya olduğu temel tehditler olarak belirtti.

Avustralya Koala Vakfı'nın Eylül ayında yayınladığı bir rapora göre, geçen yıl doğada 32.065 ila 57.920 koala kaldı.

En büyük düşüşün, 2018'den bu yana koala sayısının yüzde 41 düştüğü NSW'de olduğunu iddia etti.

Yasaya göre, tehdit altındaki türler Avustralya'da altı şekilde sınıflandırılıyor:

  • Nesli tükenmiş
  • Vahşi doğada soyu tükenmiş
  • kritik tehlike altında
  • Nesli tükenmekte
  • Hassas
  • Korumaya bağlı

Çevre grupları, koalanın kurtarılmasının hükümetin her seviyesinden acil eylem gerektireceğini söyledi.

Avustralya Koruma Vakfı'ndan (ACF) Basha Stasak, "Ulusal çevre yasaları, koalaların ihtiyaç duyduğu korumayı sağlamada temel olarak başarısız oldu" dedi.

"Hükümetin yaptığını görmemiz gereken şey, koala habitatını yok etmeyi bırakmak."

ACF'ye göre, federal hükümet, türlerin 10 yıl önce "savunmasız" ilan edilmesinden bu yana 25.000 hektardan fazla koala habitatını onayladı.

Ley, hükümetin arazi temizleme konusundaki sicilini savundu.

"Gelişmelere bakıyoruz ve onları değerlendiriyoruz ve koala habitatı için gerekli dengelemeleri yapıyoruz."

Dünya Yaban Hayatı Fonu'ndan Stuart Blanch, yeni listenin "korkunç ama önemli" olduğunu söyledi.

"Koalaları kurtarmak isteyen insanların doğru şeyi yapmalarına yardımcı oluyor" dedi.

"Kalkınma ile ilgili kararları bakanlar veriyor, koalaları desteklemek için çiftliklere para yatırmak ya da koala ülkesinde yerel kereste tedarik anlaşmaları satın almak için bizim çalışan hazine yetkilileri."

Ley, federal hükümetin koalaların korunması ve korunmasına 50 milyon dolar taahhüt ettiğini söyledi.

Hükümetin kuzey NSW ve güney Queensland'deki koala yaşam alanlarının koridorlarını birbirine bağladığını ve yeni ağaçlar diktiğini söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet