Klasik Fiat 500 Modeli Abart Revizyonu ile Geliyor! Elektrikli Fiat 500 Geliyor!

Fiat’ın en klasik modellerinden birisi olan 500 modeli, elektrik versiyonu ilk olarak 2020 yılında tanıtılmıştı. Fiat’a bağlı Abart firması tarafından üretilen elektrikli ve yüksek performanslı modelinin çıkacağı tarihte belli oldu. İlk olarak aracın tanıtımının yapılacağı ve farklılıklarının görücüye çıkacağı aktarıldı.

14 Mart 2022 16:24 Otomobil
Klasik Fiat 500 Modeli Abart Revizyonu ile Geliyor! Elektrikli Fiat 500 Geliyor!

Abarth 124 GT, 2018 yılında satışa çıkarılmış ve kısa bir sürede markanın en çok tercih edilen modellerinden birisi haline gelmişti. Bu hamle ile firmanın elektrikli araç pazarında önemli bir yer almasının amaçlandığı aktarıldı.

Elektrikli Abarth 500 Modeli Yakında Geliyor!

Konuyla ilgili açıklama Abarth Ceo’u Olivier François tarafından yapıldı. İlk fikrin 1,5 yıl önce geldiğini aktaran yönetici, konfor ve performans bakımından beğenilecek bir elektrik aracın ortaya çıkacağı aktarıldı. Bu konuda kullanıcılarına harika bir Abarth deneyimi sunmayı amaçladıklarını aktardı. Bu modelde şanzıman, tasarım ve fren anlamında önemli değişikliğe gittiklerini de söyledi.

Fiat 500 Abarth’ın son test aşamasında olduğunu ve bu harika aracın çok kısa bir sürede satışa çıkarılacağı aktarıldı. Bu araca olan ilgiyi bildiklerini ve bu araca ilgisi olanları memnun edecek bir seçeneğin satışa çıkarılacağını aktardı.

elektrikli-fiat-500-otogundem-4-1.jpg

Elektrikli 500 modeliyle ilgili olarak önemli özellikler bulunuyor. Azami hız limiti bulunan araç 150 km/s hız ile dikkat çekiyor. Ortalama bataryalarının 320 kilometre menzile sahip olacağı söylenen aracın, 0-100 kilometre hızlanma süresi 7 saniye olarak dikkat çekiyor. Yeni modelde hız limitinin 200 km olması bekleniyor. Daha birçok değişiklik ile gelecek Fiat 500’in gelecek yıldan itibaren satışa sunulması bekleniyor.

Fiat ülkemizde bu modeli 500, 500C ve 500 Dolcevita olarak sunuyor. Bu araçların fiyat etiketinin 500 bin TL’nin üzerinde olduğu görülüyor. Yeni elektrikli modelinde bu fiyatlarda ve donanımsal seçeneklere göre daha yüksek bir fiyattan satılması bekleniyor.

Aracın fiyatı konusunda CEO tarafından şuan için herhangi bir açıklama yapılmadı. Son testlerinin tamamlanıp, ardından tanıtıma hazır olmasıyla birlikte aracın fiyatı da belirlenecek diye bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet