Kıdemli Özel Kuvvetler Askerinin Hollandalı Uyuşturucu Lorduna Silah Sağladığı İddiası

Hollanda'yı şoke eden bir olayda, seçkin bir Hollanda askeri birliğinde kıdemli bir subay, silah çalıp Ridouan Taghi'ye vermekle suçlandı.

13 Şubat 2022 10:00 Gündem
Kıdemli Özel Kuvvetler Askerinin Hollandalı Uyuşturucu Lorduna Silah Sağladığı İddiası

Hollanda ordusunun en seçkin özel kuvvetler birliğinden oldukça saygın, kıdemli bir astsubay, Hollanda'nın en kötü şöhretli uyuşturucu kaçakçısına ordudan çalınan silahları tedarik etmekle suçlandı.

İsmi açıklanmayan 42 yaşındaki Başçavuş, Hollanda ordusunda terörle mücadele ve komando operasyonlarında uzun deneyime sahip “saygın” bir isim olduğunu söyledi.

Savcılar, askerin Hollanda'nın en kötü şöhretli uyuşturucu çetesini yönetmekle suçlanan Hollandalı-Faslı Ridouan Taghi ile bağlantı kurduğunu açıkladı. Askerin eğitiminin ve gelişmiş silahlara erişiminin grubun şiddet kapasitesini artıracağından korkuyorlar.

Yetkili, "İnanılmaz derecede hassas" dedi. “Elit bir birimden en yüksek düzeyde eğitim ve yetenek. Bu siyasi, askeri ve cezai bir sorundur.”

Yaklaşık 40 yaşında olan Taghi, sahte bir isimle Dubai'de yaşarken 2019 yılında tutuklandı ve Hollanda'nın en büyük uyuşturucu ithalatçı mafyalarından birini kontrol etmek ve en az 10 cinayet işlemek veya sipariş etmekle suçlandı. Ayrıca en az bir düzine daha olduğundan şüpheleniliyor.

Hollanda'nın en güvenli hapishanesinde tutulmasına rağmen, Taghi'nin onu hapisten kaçırmak için paralı askerler kiralamaya çalıştığı bildiriliyor. Polis ve savcılar, geçen yaz Amsterdam'da ünlü suç muhabiri Peter R. de Vries'in gün ışığında öldürülmesinin yanı sıra birden fazla tanığın ve avukatın öldürülmesinin arkasında onun olduğundan güçlü bir şekilde şüpheleniyorlar.

Yetkililer, Taghi'nin örgütünün kokain ticaretinin çoğunu kontrol etmek için Belçika'daki Antwerp ve Hollanda'daki Rotterdam limanları üzerindeki etkisini kullandığına inanıyor

Haberi ilk kez Perşembe günü yayınlayan Hollandalı De Telegraaf gazetesi, avukatlar Michael Ruperti, Frezia Aarts ve Arnhem'deki Savcılık Servisi'nin astsubayın tutuklandığını doğruladığını söyledi. “1 Şubat'ta bir Özel Kuvvetler askeri tutuklandı. Adamın uyuşturucu ithal etmeye, askeri malları zimmete geçirmeye, silah ticaretine karışmaya ve yasadışı silah bulundurmaya hazırlanmaktan şüpheleniliyor” dedi.

Ülkenin Savunma Bakanlığı, ülke ordusunda terörle mücadele, özel operasyonlar ve stratejik keşif birimi olan Komando Kolordusunun çok gizli yapısı nedeniyle dava hakkında yorum yapmayı reddetti.

VICE World News'e verdiği demeçte, birliğin Amerika'nın Delta Gücü veya Britanya'nın SAS'ının Hollanda eşdeğeri olduğunu, Komando Kolordusu ile eğitim almış anonim bir Avrupalı ​​özel harekat gazisi VICE World News'e verdiği demeçte.

Kıdemli asker, şüphelinin "yerleşik askerleri seçkin olmaları için eğitmeye yetkin, bunlar bir orduda olağandışı beceriler" dedi. “Araştırmadan suikaste, sofistike iletişim ve [operasyon güvenliğine] kadar, bu geçmişe sahip biri çok değerli olurdu. Ve suçlamalar, askeri silahların bir kartele transfer edildiğini bile gösteriyor.”

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet