Kelepçeli Görüntüler ile Gündeme Bomba Gibi Düşen Eylem Hakkında Açıklama Geldi! İstanbul Emniyeti Açıklamasında Konuyla İlgili Üzüntüsünü Paylaştı!

Beykoz'da Migros'un zamlarını protesto ederek gözaltına alınan 68 işçi serbest bırakıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Büyük bir hassasiyetle takip ettiğimiz ve gereken toleransı son ana kadar göstermeye çalıştığımız bu süreçte, haberlerde çıkan kelepçeli fotoğraflar bizi derinden üzmüştür” dedi. Merak ettiğiniz detaylar en ince ayrıntısına kadar haberimizde…

20 Şubat 2022 17:03 Gündem
Kelepçeli Görüntüler ile Gündeme Bomba Gibi Düşen Eylem Hakkında Açıklama Geldi! İstanbul Emniyeti Açıklamasında Konuyla İlgili Üzüntüsünü Paylaştı!

İstanbul'da bir süpermarket zincirinin depolarında çalışan işçiler, daha iyi ücret taleplerini öne çıkarmak için kısa bir süre için eylem yapmaya başladı. İşçiler geçen Cuma günü Beykoz Hidiv Kasrı Caddesi'ndeki bina önünde basın toplantısı düzenledi. Burada çok sayıda işçi tutuklandı ve kelepçelendi.

Basın açıklaması bitmesine rağmen kurallara uymayıp devam etmişlerdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili açıklama yaptı. "Esenyurt ilçemizde Migros Depo çalışanlarının aldıkları ücret zammına yönelik iyileştirme taleplerinin iletilmesi için 03.02.2022 tarihinde yaptığı eylemler, çok tarihte basın açıklamaları ve etkinliklerle devam etmiştir. Daha önceki basın açıklamalarında olduğu gibi, bunda da gerektiği zaman gereken önlemler alınmıştır. 18.02.2022 tarihinde Beykoz İlçemiz Hidiv Kasrı Caddesi üzerinde bir bina önünde basın toplantısı yapılacağı duyurulmuştu. Buranın müstakil konut alanı ve anayol üzerinde olduğu sıkça ifade edilmiştir. Belirlenen yerin basın açıklaması yapılacak bir yer olmadığını, çevredeki yerleşim birimlerinin asayişini, huzurunu ve trafik güvenliğini tehlikeye atacağı da sıkça söylenmiştir. Gruptan çok sayıda üyenin ayrı ayrı anons yapmasına, bağırış ve tezahüratlarla gösteriye devam etmesine rağmen herhangi bir müdahale olmamıştır. Basın açıklamasının saat 14.40'ta bitmesine rağmen ve gerekli uyarıların yapılması üzerine grup defalarca uyarılmasına rağmen bulundukları yeri terk etmeyi reddetmiş ve protesto yüksek sesle devam etmiştir” denildi.

“Kelepçe görüntüleri bizi de fazlasıyla üzdü”

Açıklama şu ifadeler ile devam etti: "Eylemlerine gece geç saatlere kadar devam edeceklerini belirten gruptan, ikaz edilmesine rağmen yapılan tüm uyarılar sonucunda olumlu yanıt alınamadı. Uzun bir bekleyişin ardından, uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren 68 kişi, saat 15.45 sıralarında yakalandı, direnenlerin bir kısmı da tutuklandı. Son derece detaycı bir şekilde üstünde durup incelediğimiz konu için basına yansıyan kelepçe görüntüleri bizi de fazlasıyla üzdü. İfade işlemlerinin ardından 2911 sayılı Kanun'a muhalefet suçlamasıyla yargılananlar, savcılığın talimatıyla savcılık tarafından serbest bırakıldı. Kamuoyuna duyurulur."

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet