Kandil Yarın Mı? Kandil Ne Zaman? Miraç Kandili Nedir? Miraç Kandili İbadetleri Nelerdir? Miraç Kandili Ne Zaman?

Miraç Kandili ayın kaçında? 2022'de Receb ayını idrak ettiğimiz günlerde Miraç Kandil’inin tarihi yaklaşıyor. Diyanet'in 2022 dini günler takvimine göre Miraç Kandili 27 Şubat'ta idrak edilecek. Tüm merak ettikleriniz en ince ayrıntısına kadar haberimizde…

26 Şubat 2022 20:13 Gündem
Kandil Yarın Mı? Kandil Ne Zaman? Miraç Kandili Nedir? Miraç Kandili İbadetleri Nelerdir? Miraç Kandili Ne Zaman?

Müslümanlar ve tüm İslam alemi için önemli olan Miraç gecesinde ibadet etmek sayısız sevap demektir. Peki Miraç Kandili'de ibadet etmenin en iyi yolu nedir? Bu gece yapılabilecek ibadetler nelerdir? Peki Miraç Kandili hangi güne denk düşüyor?

Miraç Kandili ne zaman?

Miraç Kandili Receb ayında idrak edilir. Yani 27 Şubat 2022 Pazar gecesi Miraç Kandili idrak edilecek.

Miraç Kandili ibadetleri

Kuran-ı Kerim okunmalı; okuyucular dinlenmeli; Kuran ziyafetleri uygun yerlerde yapılmalı; Kelamullah'a karşı sevgi, saygı ve bağlılık duygularının yeniden alevlenmesi ve güçlendirilmesi gerekir. Peygamberimiz (sav)'e salât ve selâmlar sunulmalı, şefaatini ümit etmeli, ümmetine aidiyet duygusunu yeniden tazelenmelidir. Kaza halinde nafile namaz kılınmalı; Varsa o gece için nakledilen namazlar da kılınabilir. İbâdet duygusu ve şefkatle, kandil gecesi yeniden alevlendirilmelidir. Tefekkür gereklidir; özellikle "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum ve Allah’ın benden istekleri nelerdir?" gibi önemli konular üzerinde derinlemesine düşünmelidirler. Geçmiş muhasebe ve denetimin yanı sıra bugün ve gelecek için bir plan ve program tamamlanmalıdır. Günahlar samimiyetle tövbe edilmeli ve affedilmelidir; karanlığı fark etmek, pişmanlık ve küçümseme ifade etmek için son fırsatı değerlendirmelidir.

mirac-kandilinde-oruc-tut-919-2-41.jpg

Miraç Kandili nedir?

İslam geleneğine göre Peygamber Efendimiz, Miraç gecesinde Cebrail'in rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya, semavi barışın yüksek alemlere ve ilahi huzura yükselmiştir. Peygamberimiz seyahatinde "Burak" olarak bilinen bir bineğe binmişti. Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılınmış, Allah'a ortak koşmayanların cennete gireceği müjdesi verilmiş ve Bakara Suresi'nin "Amenerrasul" ile başlayan son iki ayeti nazil olmuştur. Yine bu gece Allah, Hz. Muhammed'e yaşam hakkını, şeref ve haysiyetini korumanın yanı sıra toplumun huzur ve güvenliğini korumayı amaçlayan on iki emir indirmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet