Kaliforniya'da kiliseye silahlı saldırı: 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Yetkililer, 15 Mayıs Pazar günü Güney Kaliforniya'daki bir kiliseye ateş açan, bir kişiyi öldüren ve dört kişiyi de ağır yaralayan bir silahlı saldırganın, cemaat tarafından etkisiz hale getirilerek daha fazla kan dökülmesini önlediğini söyledi.

17 Mayıs 2022 12:00 Gündem
Kaliforniya'da kiliseye silahlı saldırı: 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Saldırı, Los Angeles'ın yaklaşık 80 km güney doğusunda, Laguna Woods, California'daki Geneva Presbiteryen Kilisesi'nde öğleden sonra 1.26'da, büyük ölçüde emeklilerden oluşan ve köklü bir Asya topluluğuna sahip bir toplulukta meydana geldi.

Orange County Şerif Departmanı sözcüsü Bayan Carrie Braun, yetkililerin hala hedef alınıp alınmadıklarını araştırmasına rağmen, kurbanların çoğunun Tayvanlı olduğunu söyledi.

Taipei dışişleri bakanlığı, kurbanların hepsinin Tayvan kökenli olduğunu belirterek, "temsilciliğimizden, saldırıda ölen veya yaralananlara ve ailelerine en içten ve en derin taziyelerimizi iletmesini istediğini" ekledi.

Çekim için bir neden hemen belli değildi.

Durumu kritik olan dört kurbana ek olarak, başka bir kurbanın hafif yaralar nedeniyle tedavi edildiğini söyledi.

Yetkililer, öldürülen kişinin kilisenin içinde bulunduğunu söyledi.

Hastaneye kaldırılanların koşulları hakkında daha fazla ayrıntı hemen mevcut değildi.

Orange County Şerif Departmanından Müsteşar Jeff Hallock bir basın toplantısında, 60 yaşlarında Asyalı bir adam olan silahlı adamın, üyeler bir sabah ayininden sonra öğle yemeği yerken kilisenin içinde ateş ettiğini söyledi.

Kiliseye giden bir grup saldırganı etkisiz hale getirip uzatma kablosuyla bağladı ve iki silaha el koydu.

Bay Halllock, "Bu kiliseye giden grup, şüpheliyi durdurmak için müdahale etme, müdahale etme konusunda olağanüstü bir kahramanlık ve cesaret olduğuna inandığımız şeyi sergiledi" dedi. "Şüphesiz ek yaralanmaları ve ölümleri önlediler."

Orange County bölge savcısı Bay Todd Spitzer, saldırganın iki yarı otomatik silahla silahlandırıldığını söyledi.

Hallock, müfettişlerin saldırganın 1999 yılında kurulan Laguna Woods şehrinde yaşadığına inanmadıklarını söyledi.

Yetkililer, içeride bulunan 30'dan fazla kişiyle görüşüyor.
çekim sırasında kilise.

Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu Twitter'da soruşturmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Pazar günü bir dizi kısa mesajda, Cenevre Presbiteryen Kilisesi kampüsünde bulunan Irvine Tayvanlı Presbiteryen Kilisesi'ne başkanlık eden Rahip Albany Lee, cemaatin kendisine silahlı adamın "yeni bir yüz olduğunu" söylediğini söyledi.

Rev Lee, "Kimse tetikçiyi tanımıyor" dedi ve resepsiyonistin kişiye kim olduğunu sorduğunda "daha önce burada olduğunu söyledi" dedi.

Rev Lee, silahlı adamı bastıran kişinin Pazar günkü hizmetleri yöneten bir papaz olduğunu söyledi. Yaralı olmayan bu papaz, "ateşçiyi başka bir mermi doldurmadan önce bastırdı" dedi. "Tanrıya şükür."

Laguna Woods belediye başkanı olan Cynthia Conners, 2006'dan beri kilisenin üyesi olduğunu ve Pazar sabahı ayinlere katıldığını söyledi.

Kiliseden öğlen saatlerinde ayrılan Conners, Tayvan cemaatinin kilise alanını paylaştığını söyledi.

Kilise orgcusu Bayan Charlotte Hsieh, kilisenin güvenli bir mahallede huzurlu bir emeklilik topluluğunda olduğunu söyledi.

Burada böyle bir şeyin olabileceğini hayal bile edemezdim” dedi. "Ben de herkes kadar şoktayım."

Orange County denetçisi Bayan Lisa Bartlett, basın toplantısında “bugün çok karanlık bir gün” dedi.

Kiliseye yapılan silahlı saldırının, vurularak öldürülen 10 kişinin neredeyse tamamının Siyah olduğu New York Buffalo'da "anlamsız ölümlere yol açan trajik ve nefret dolu eylemlerden" sadece bir gün sonra geldiğini kaydetti.

Orange County'yi temsil eden Demokrat bir Kongre üyesi olan Temsilci Katie Porter, özellikle Buffalo'daki çekim göz önüne alındığında, haberi rahatsız edici olarak nitelendirdi.

“Bu bizim yeni normalimiz olmamalı” dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet