İsveç tüm salgın kısıtlamalarını kaldırdı covid-19 testi dahi yapılmayacak

İsveç’te korona virüs salgınına yönelik olarak alınan kararlar flaş bir değişiklik kaldırıldı. Gelen son bilgilere göre, Covid-19 testleri sadece sağlık emekçilerinin taleplerine göre, kendilerine ücretsiz olarak yapılacak.

09 Şubat 2022 16:32 Gündem
İsveç tüm salgın kısıtlamalarını kaldırdı covid-19 testi dahi yapılmayacak

Korona virüs salgını tüm Dünya’da büyüyerek yayılmaya devam ediyor. Son olarak Omicron varyantıyla birlikte salgının hızı süratle arttı. İsveç Halk Sağlığı Ajansı’ndan açıklanan bilgilere göre, yeni tip korona virüse yönelik olarak tüm kısıtlamaları bugün itibari ile kaldırdığını ve Covid-19 testlerini de sonlandırdığını açıkladı. Halk Sağlığı Ajansı Başkanı Karin Tegmark Wisell tarafından açıklanan bilgilerle birlikte Covid-19’a yönelik olarak bütün kısıtlamaların an itibari ile kaldırıldığını ifade etti.

isvec-koronavirus-1480119.jpg

Testlerin Maliyeti 220 Milyon Dolar

Hükümet tarafından açıklanan verilere göre, devletin covid-19 testlerinin sonlandıra gerekçesi ise mali sorunlar olduğu ifade edildi. Wisell, yaptığı açıklamada ‘’Haftalık Covid-19 testlerinin devlete ortalama maliyeti 55 milyon dolar, aylık maliyet ise 220 milyon dolar. Bundan kaynaklı olarak Covid-19 testlerini sonlandırdık’’ diye ekledi.

Bugünden itibaren sadece sağlık çalışanlarının ücretsiz Covid-19 testi yaptırabileceğini ifade eden Wisell, kendi talebiyle ülke dışına çıkmak için Covid-19 testi yaptıracak olan ki​​​​​​​şilerin ücretlerini devlet ve sigortalar tarafından da ödenmeyeceğini ifade etti.

​​​​​​​isvecte-pandemi.jpg​​​​​​​

Öte yandan İsveç’te alınan karara göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelenlerden talep edilen, dijital seyahat kartı, aşı belgesi veya test gibi detayların sonlandırdığını duyurdu. Halk Sağlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, Covid-19 sebebiyle ölenlerin sayısının 16 bin 244’e vaka sayısının da 2 milyon 354 bin 455’e yükseldiğini ifade etti.

Finlandiya’da Kısıtlamaları Kaldırıyor

İsveç’in yanı sıra Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’de ülkede Covid-19’e yönelik olarak kısıtlamaların 14 Şubat tarihinde gevşetileceğini 1 Mart itibarıyla da kaldıracağını ifade etti. İskandinav ülkelerinden ilk olarak Danimarka 1 Şubat tarihinde Covid-19 kısıtlamalarını tamamen kaldırırken, Norveç’te de 19 Şubat tarihinde kısıtlamaların kaldıracağını kamuyu ile paylaşmıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet