İstanbul’da Kar Yağışı Ne Zaman Son Bulacak! Hafta Sonu Kar Var mı?

Sibirya üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle Perşembe gününden itibaren tüm Türkiye’nin kapla kalacağı aktarılmıştı. Bunun üzerine bu kış birçok sefer yaşanan sorunları yaşamamak adına okulların kapatılmasına, uzun yol seferlerin durdurulmasına neden olmuştu. Bu konuda dikkatli olmak önemli olan bir durum olarak görülüyordu.

13 Mart 2022 09:45 Gündem
İstanbul’da Kar Yağışı Ne Zaman Son Bulacak! Hafta Sonu Kar Var mı?

Özellikle milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul gibi bir şehirde birçok karar alınması dikkat çekmişti. Perşembe ve Cuma günleri kar İstanbul’a düşmeye başladı. Beklenilen düzeyde olmamakla birlikte ciddi bir soğukla gelmesi hayatı olumsuz yönde etkilemesini ortaya çıkarmış oldu.

Hava Raporları Ne Diyor?

İnsanlar bu şehirde kar yağışının ne zaman son bulacağını merak ediyor. Yayınlanan raporlara göre kar yağışının yüksek yerlerde 20 cm’e kadar çıkacağı tahmin edilirken, bazı noktalarda Pazartesi günü de kar yağışı olacağının düşünüldüğü aktarılıyor. O nedenle okulların bu günde tatil edilmesinin düşünülmesi gerektiği aktarılıyor.

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava etkisi sadece İstanbul’u değil Türkiye’yi etkisi altına almayı başardı. Birçok köy yolu ulaşıma kapatılırken, birçok şehirler arası yollarda kır kayması sebebiyle zor anlar yaşandığı görülüyor. Bu durum ülkede Pazartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Bu sebeple Cumartesi ve Pazar günleri soğuk, karlı havanın İstanbul ve diğer şehirlerde etkili olacağı söyleniyor.

Cumartesi Günü Son Kar Yağışı Olabilir!

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Özel, Cuma günü şehirde kar ile birlikte şiddetli rüzgar olacağını aktarıyor. Yüksek kesimlerde 20 cm kar bekleneceği ve bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini aktarıyor.

Bazı bölgelerde kar yağışının Cumartesi öğleden sonra biteceğini ve güneşin yüzünü göstereceğini de aktarıyor. Bununla birlikte Pazar ve Pazartesi günleri de kar yağışının bazı bölgelerde devam edeceğinin unutulmaması gerektiğini de aktardı.

Sorun yaşanmaması için tatillerin Pazartesiye kadar devam etmesi gerektiğini ve insanlarında bireysel olarak kendi araçlarıyla, özellikle kar lastiği yoksa yola çıkmaması gerektiği tavsiye ediliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet