İsrail'in Elad kasabasında 3 kişiyi öldüren iki Filistinli tutuklandı

İsrail güvenlik güçleri, İsrail'in Bağımsızlık Günü'nde ultra Ortodoks bir Yahudi kasabasına düzenlenen saldırıda üç İsrailliyi öldüren iki Filistinlinin 8 Mayıs Pazar günü tutuklandığını söyledi.

09 Mayıs 2022 10:00 Gündem
İsrail'in Elad kasabasında 3 kişiyi öldüren iki Filistinli tutuklandı

Saldırı, İsrail-Filistin şiddetinde son zamanlarda yaşanan ve daha geniş bir çatışmaya geri dönme korkularını artıran son yükselişiydi.

İsrail polisi, Şin Bet güvenlik servisleri ve ordudan yapılan ortak açıklamada, "Elad kentindeki ölümcül saldırıda üç İsrailli sivili öldüren iki terörist yakalandı" dedi.

İsrail güçleri, iki baltalı saldırganın Tel Aviv'in yaklaşık 15 km kuzeyindeki Elad'ı geçtiği olaydan bu yana kapsamlı bir arama başlattı.

İsrail tarafından işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistin şehri Cenin yakınlarındaki bir köyün sakinleri olarak tanımlanan erkekler, Elad yakınlarındaki bir ormanda yakalandı.

Yaralanmadığı anlaşılan iki kişinin ve İsrailli güvenlik görevlilerinin saklandıkları yere silah doğrulttuğu fotoğrafları, gözaltına alındıktan sonra İsrail haber siteleri tarafından taşındı.

Filistinliler ve İsrail'in Arap azınlığı üyeleri, İsrail ve Batı Şeria'da çoğunlukla sivilleri hedef alan saldırılarda üç polis memuru ve bir güvenlik görevlisi de dahil olmak üzere 18 kişiyi öldürdü.

İsrail, Filistin kasaba ve köylerine sık sık çatışmalara yol açan ve yılın başından bu yana İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısını en az 40'a çıkaran tutuklama baskınlarıyla karşılık verdi.

Kayıplar arasında militan grupların silahlı üyeleri, yalnız saldırganlar ve görgü tanıkları yer alıyor.

Gazze'yi kontrol eden İslamcı grup Hamas, Elad saldırısını övdü, ancak sorumluluğu üstlenmedi. Saldırının İsrail'in Kudüs'teki Mescid-i Aksa yerleşkesindeki eylemlerine bir yanıt olduğu belirtildi.

Geçen ay boyunca, Filistinliler ve İsrail polisi hassas komplekste defalarca çatıştı.

Filistinliler ve İslam'ın üçüncü en kutsal yeri olan sitenin koruyucusu Ürdün, İsrail'i orada uzun süredir devam eden gayrimüslim namazını yasaklamak için yeterli çabayı göstermemekle suçluyor, ancak İsrail bunu reddediyor.

Bileşik, Yahudiliğin en kutsal yeri ve iki eski Yahudi tapınağının kalıntısı.

İsrail, 1967 Ortadoğu Savaşı'nda Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs'ü ele geçirdi. Filistinliler gelecekteki bir devlet için bu toprakları arıyorlar.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet