İsrail güvenlik güçleri çatışmada 3 Filistinliyi öldürdü

Yetkililer, İsrail güvenlik güçlerinin Cumartesi günü işgal altındaki Batı Şeria'da çıkan çatışmada üç Filistinli militanı öldürdüğünü söyledi.

04 Nisan 2022 11:00 Gündem
İsrail güvenlik güçleri çatışmada 3 Filistinliyi öldürdü

The New York Times'ın bildirdiğine göre, adamların İsrail'e bir saldırı düzenlemek üzere olduklarına dair bir ihbar üzerine onları yakalayan sınır polisine ateş açtığı iddia edildi. İslami Cihad militan grubu daha sonra üç adamın öldürüldüğünü doğruladı.

Yetkililer The Times of Israel'e verdiği demeçte, biri helikopterle Hayfa'ya götürülen ve ameliyat edildiği ve yoğun bakım ünitesinde hastaneye kaldırılan biri de dahil olmak üzere dört İsrail askeri yaralandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri yaptığı açıklamada, "Shuweika'daki bir terörist hücre, IDF ve ISA tarafından başarıyla engellendi." Dedi. "Elinde silah bulunan son zanlı, başka bir terör saldırısı düzenlemeye kalkışmadan yakalandı. Terörle mücadele çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Olay, İsrail'deki terör saldırılarının artmasıyla birlikte, güvenlik güçlerinin ülkedeki ve işgal altındaki topraklardaki birliklerini güçlendirmesine yol açtı. Bu tür saldırılarda en az 11 kişi öldü.

Salı günü polis, Tel Aviv banliyösünde bir silahlı saldırı sırasında dört sivil ve bir polis memurunun öldürüldüğünü ve bunun bir hafta içinde Orta Doğu ülkesinde bu tür üçüncü saldırı olduğunu söyledi.

32 yaşındaki Amir Khoury'nin öldürülen polis memuru olduğu belirlendi. Tel Aviv'in Dan bölgesindeki Bnei Brak istasyonunun motosiklet biriminde görev yaptı.

Yerel basın, saldırganın İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da yaşayan 26 yaşındaki Filistinli Diaa Hamarsheh olduğunu belirledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet