İngiltere'de On Yıldan Fazla Bir Süredir İlk Kez Nadir Görülen Hemorajik Ateş Bulundu

Sağlık yetkilileri, Britanya'da iki ve muhtemelen üçüncü bir viral hemorajik ateş vakası teşhis ettiklerini söyledi. Bu, hastalığın on yıldan fazla bir süredir ülkede ilk kez görüldüğü anlamına geliyor.

12 Şubat 2022 10:45 Gündem
İngiltere'de On Yıldan Fazla Bir Süredir İlk Kez Nadir Görülen Hemorajik Ateş Bulundu

Yetkililer, Lassa ateşi vakalarının aynı ailenin üyelerini içerdiğini ve hastalığın endemik olduğu Batı Afrika'ya yapılan son seyahatlerle bağlantılı olduğunu söyledi. Vakalardan ikisi kesin ve üçüncüsü henüz doğrulanmadı.

Lassa ateşi akut viral hemorajik bir hastalıktır ve enfeksiyon genellikle, virüsü taşıyan farelerin idrarı veya dışkısı ile kontamine olan yiyecek veya ev eşyaları yoluyla oluşur.

Lassa ateşinin belirtileri arasında ateş ve yorgunluk bulunur ve daha ciddi vakalarda ağızda kanama, nefes almada güçlük ve düşük tansiyon bulunur. Lassa ateşine yakalanan çoğu insan herhangi bir semptom geliştirmez ve vakaların sadece %1'inde ölümcüldür.

Yeni vakalar, 2009'dan bu yana İngiltere'de ilk

Yetkililer, enfekte İngilizlerden birinin iyileştiğini söyledi. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Kurumu baş tıbbi danışmanı Dr. Susan Hopkins Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallık'ta Lassa ateşi vakaları nadirdir ve insanlar arasında kolayca yayılmaz" dedi.

Ajans, ithal edilen Lassa ateşi vakalarının nadir olduğunu ve yeni enfeksiyonlardan önce son 40 yılda İngiltere'de sadece sekiz ithal vaka olduğunu söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet