İngiliz YouTube seyahat yıldızı Benjamin Rich, Baikonur Uzay Üssü'nde tutuklandı

Rus uzay ajansı Roscosmos'un 7 Mayıs Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, dünyanın uzak ve bazen tehlikeli bölgelerinde uzmanlaşan İngiliz YouTube seyahat blogcusu Benjamin Rich, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nde tutuklandı.

08 Mayıs 2022 22:00 Gündem
İngiliz YouTube seyahat yıldızı Benjamin Rich, Baikonur Uzay Üssü'nde tutuklandı

Dmitry Rogozin çevrimiçi bir gönderide, Bald and Bankrupt kanalının 3.53 milyon takipçisi olan Rich'in ve Alina Tseliupa'nın Rusya'nın Kazakistan'dan kiraladığı Baykonur'daki fırlatma rampalarından birinin yakınında gözaltına alındığını söyledi.

Rich'in vizesi ve Tseliupa'nın pasaportunun fotoğraflarını yayınlayan Rogozin, yerel yetkililerin ikilinin "yasadışı faaliyetlere tam katılım düzeyini" belirlediğini söyledi.

Rich'in bazı videolarında Alina adında bir kadın yer alıyor, ancak onun ve Tseliupa'nın aynı kişi olup olmadığı hemen belli değildi.

Rich'in kanalındaki en son video Suriye'de çekildi ve 24 Nisan'da yayınlandı.

Geçen hafta Instagram'da paylaştığı bir gönderide Rich, "Suriyeli bronzlaşmış ve Sovyet mozaikleriyle dolu bir ülkeye geri dönmüş" dedi ancak nerede olduğunu belirtmedi.

Londra'da, İngiltere dışişleri bakanlığından hemen bir yorum yapılmadı.

Bir zamanlar kapalı bir Sovyet şehri olan Baykonur, şimdi Roscosmos'tan izin almak için başvuran turistlere açık. Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan'ın 1.100 km güneybatısındaki bozkırda yer alır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet