İkinci El Araba Piyasasında Resmen Yeni Bir Dönem Başlıyor! Piyasada Böyle Bir Dönem Daha Önce Yaşanmadı

İkinci el araç fiyatları ile ilgili son dakika haberi geldi. İkinci el araçlar dünyasında yeni bir çağ başladı. Bu, ikinci el piyasasında ilk kez meydana geldi. Vatandaşların "İkinci el araba fiyatları ne kadar?" gibi soruları oluyor. "İkinci el araba maliyetleri düşecek mi?" diye ekliyorlar. Çip sorunu ve koronavirüs nedeniyle tüm dünyada otomobil üretimi sekteye uğradı. Sonuç olarak, Türkiye'de yeni araba bulmak zorlaştı.

15 Şubat 2022 23:39 Gündem
İkinci El Araba Piyasasında Resmen Yeni Bir Dönem Başlıyor! Piyasada Böyle Bir Dönem Daha Önce Yaşanmadı

Sıfır kilometre otomobillerde yaşanan stok sorunları nedeniyle uzmanlar, ikinci el satışta 'bekle-gör' döneminin başladığını iddia ediyor. Ayrıca ikinci el pazarındaki hızlı fiyat artışı nedeniyle 30 bin araç pazardan kaldırıldı. Çip krizinin neden olduğu zorlukları ve eski otomobillerin artan fiyatlarının farkına varan vatandaşlar, araçlarını satma kararı aldı. Tüm detaylar haberimizde…

30 BİN İLAN KALDIRILDI

Otomobil satış acentesi Muhammed Ali Karakaş, "İlan platformlarından ortalama 30 bin otomobil ilanı kaldırıldı" dedi. "İlanlarını kaldırmayan birçok işletme ve araç sahibi, birkaç saat içinde satış fiyatlarında %20'lik bir artışa gitti” diye ekledi. Ülke ekonomisi de ikinci el piyasasında belirleyici olacak. "Şu anda alıcılar ve satıcılar bekle-gör yaklaşımı izliyorlar” dedi. “Çevrimiçi olarak ilan platformlarının sıfır kilometre otomobil satışlarını ortadan kaldırmak için kesinlikle anlaşmaya varılması gerekiyor. Aksi takdirde en çok parası ve en çok otomobili olan kişi fiyatı ve piyasayı belirler ve karaborsa durdurulamaz” diye ekledi

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞINDA BEKLE-GÖR DÖNEMİ

Muhammed Ali Karakaş'a göre, ikinci el araç piyasasında önemli bir faktör haline gelen ve geçtiğimiz aylarda yeniden gündeme gelen döviz kuru, sıfır kilometre araç fiyatlarına doğrudan yansıdı. 23 Kasım 2021'de gerçekleşen dövizde olan artış neredeyse tüm ikinci el araçların fiyatlarında çarpıcı artışlara neden oldu. Dövizdeki ani yükseliş nedeniyle aynı gün ortalama 30 bin otomobil ilan platformlarından kaldırıldı. "İlanlarını kaldırmayan birçok firma ve araç sahibi birkaç saat içinde satış fiyatlarını yaklaşık %20 oranında artırarak satış kaygısı olmadığını, aksine bir beklemeye geçildiği anlamına geliyor.

PİYASA CEPTEKİ PARA İLE TANIMLANIYOR

Karakaş, basında geniş yer bulan "spot sıfır kilometre ikinci el araç" konusuna atıfta bulunarak, "Salgın başlangıcından bu yana dikkat çekmek istediğimiz nokta sıfır kilometre araçların bayilerde satıldığıdır" dedi. "Çevrimiçi ilan ağları, sıfır kilometre araç satışlarını ortadan kaldırmak ve yeni ilanların yayınlanmasını yasaklamak için mevzuat çıkarmalı” diye ekledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet