Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Ukrayna Tahliye Misyonunu Değerlendirdi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi Salı günü, 'Ganga Operasyonu' kapsamında mahsur kalan Hint vatandaşlarının Ukrayna'dan tahliyesini gözden geçirmek için üst düzey toplantıya başkanlık etti. Toplantı, son 24 saat içinde yapılan üçüncü toplantı ve Pazar akşamından bu yana yapılan dördüncü toplantı oldu.

02 Mart 2022 22:00 Gündem
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Ukrayna Tahliye Misyonunu Değerlendirdi

Toplantı, katılımcıların Salı günü Ukrayna'nın Kharkiv kentinde Rus bombardımanında ölen Karnataka'lı bir tıp öğrencisi Naveen Shekarappa Gyanagoudar'ın üzücü ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirmesiyle başladı.

Bildirildiğine göre Modi, tahliye durumu hakkında bilgi aldı ve şu ana kadar 1.750'den fazla Hintli öğrencinin ülkeye döndüğü konusunda bilgilendirildi.

Ayrıca Birlik bakanları Hardeep Singh Puri, Kiren Rijiju ve General (retd) V.K. Singh, hükümetin tahliye çabalarını denetlemek için özel elçileri olarak sırasıyla Budapeşte (Macaristan), Varşova (Polonya) ve Bratislava'ya (Slovakya) uçarken, Sivil Havacılık Bakanı Jyotiraditya Scindia bir Air India ile Bükreş'e (Romanya) gitti. Salı akşamı uçuş.

Dışişleri Bakanı S. Jaishakar'ın hükümetin tahliye çalışmaları için son 24 saatte hızlanan çalışmaları hakkında Başbakan'a bilgi verdiği, Dışişleri Bakanı Harsh Vardhan Shringla'nın Modi'ye Macaristan'daki Hindistan Büyükelçiliklerinin yaptığı düzenlemeler hakkında bilgi verdiği öğrenildi. , Slovakya, Romanya ve Polonya, hepsi Ukrayna sınırında.

Modi, MEA yetkililerinden, savaşın vurduğu ülkeden bu ülkelere gelen öğrenciler için Ukrayna ile komşu sınır noktalarında uygun düzenlemeler yapmalarını istemişti.

Kaynaklar ayrıca Modi'nin başkent Kiev'den sonra bir diğer önemli kasaba olan Kharkiv'de mahsur kalan Kızılderilileri kurtarmanın olası yollarının neler olabileceğini tartıştığını söyledi.

Şu an itibariyle, öğrenciler de dahil olmak üzere binlerce Hintli hala Harkov'da mahsur kaldı ve Rus ordusu hem Kiev hem de Harkov'a yönelik saldırılarını artırdı.

Modi'ye ayrıca Moldova üzerinden yeni bir çıkış yolunun belirlendiği ve Hintlilerin bu ülkeye girişini kolaylaştırmak için Romanya'daki Hindistan Büyükelçiliği personeli tarafından uygun düzenlemelerin yapıldığı bilgisi verildi.

Başbakan, düzenli aralıklarla MEA'dan güncellemeler alarak hükümetin tahliye çabalarını bizzat izliyor.

Salı günü Harkov'da Karnataka'dan tıp öğrencisinin ölümünden sonra, Başbakan, trajik olay nedeniyle taziyelerini ileten ve tahliye görevine destek sağlayan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'den bir telefon aldı.

Jaishankar, Ticaret Bakanı Piyush Goyal, Başbakan Baş Sekreteri, P.K. Mishra, Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Doval, Dışişleri Bakanı Harsh Vardhan Shringla ve Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri toplantıda hazır bulundu.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet