Güney Kore, yeni vakalar iki ayın en düşük seviyesine düştüğü için Covid-19 önlemlerinin çoğunu kaldırdı

Güney Kore, Omicron varyantının gerilemesi ve günlük enfeksiyonların iki ayın en düşük seviyesine inmesiyle normal yaşama dönüş yolunda büyük bir adım olarak 18 Nisan Pazartesi günü Covid-19 önlemlerinin neredeyse tamamını kaldırdı. 50.000'den az.

19 Nisan 2022 23:00 Gündem
Güney Kore, yeni vakalar iki ayın en düşük seviyesine düştüğü için Covid-19 önlemlerinin çoğunu kaldırdı

Restoranlar ve diğer işyerlerinde gece yarısı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı ve 10 kişinin toplanmasına izin verildi. Önümüzdeki haftadan itibaren insanların sinemalarda ve stadyumlar gibi diğer kapalı kamu tesislerinde atıştırmalık yemelerine izin verilecek.

Bununla birlikte, hükümet iki hafta içinde açık havada maskeler için bir kuralın kaldırılıp kaldırılmayacağını gözden geçirmeyi planlarken, insanların hala maske takması gerekiyor.

Kuralların gevşetilmesi, Güney Kore'deki koronavirüs vakalarının sayısı Mart ayı ortasında günde 620.000'den fazla seyrettikten sonra 9 Şubat'tan bu yana en düşük seviye olan Pazartesi günü 47.743'e düştü.

Bununla birlikte, aşısız gelen yolcular için zorunlu karantina ve tam olarak aşılanmış olanlar için negatif PCR testleri dahil olmak üzere bazı kurallar devam etmektedir.

Güney Kore, yaygın aşılama yoluyla ölümleri ve kritik vakaları büyük ölçüde sınırlamayı başardı ve onu pandeminin ilk iki yılının çoğunda bir hafifletme başarı öyküsü haline getiren agresif izleme ve sınırlama çabalarını azalttı.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı verilerine göre, 52 milyonluk nüfusun yaklaşık yüzde 87'si tam olarak aşılanmıştır ve yüzde 64'ü de aşı yaptırmıştır.

Kuralların hafifletilmesine paralel olarak şirketler yavaş yavaş ofislerine dönüyor.

Dev çelik üreticisi Posco'nun çoğu personeli bu ay ofislerine geri döndü ve insanları geri getiren ilk büyük firmalardan biri oldu.

LG Electronics, Pazartesi gününden itibaren evden çalışan çalışanların oranını yüzde 50'den yüzde 30'a düşürürken, toplantılara izin verilen kişi sayısı sınırını kaldırdığını söyledi.

Samsung Electronics, henüz ofise dönüş planını uygulamadığını ve kamu sektörünün de yeni hükümet yönergelerini beklediğini söyledi.

Yetkililer, merkez ofis personelinin yüzde 30'unun evden çalıştığı Kore Bankası'nın yönergelerini gevşetmeyi düşündüğünü söyledi.

Hükümet, 300 veya daha fazla çalışanı olan işyerlerinin esnek çalışma saatlerini benimsemesini ve personelin yüzde 10'unun evden çalışmasını tavsiye etmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet