Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin birden fazla roketatar fırlattığını söyledi

Güney Kore ordusu, bölgedeki artan gerilimin ortasında Pazar günü yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin kısa menzilli bir çoklu roketatar ateşlemiş gibi göründüğünü söyledi. Fırlatma, yakın geçmişte Kuzey tarafından bir dizi daha büyük füze fırlatmasının ardından geldi.

21 Mart 2022 11:00 Gündem
Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin birden fazla roketatar fırlattığını söyledi

Güney Kore Genelkurmay Başkanları, "Bu sabah Kuzey Kore'de çoklu roketatar atışları olduğu varsayılan ateş edildi ve ordumuz ilgili durumu izliyor ve hazırlık duruşunu koruyordu." Dedi.

Yonhap haber ajansının bir raporuna göre, Kuzey Kore ordusu Güney Pyongan Eyaletinde kimliği belirsiz bir yerden batı kıyısına doğru yerel saatle 07:20 civarında (Cumartesi 22:20 GMT) yaklaşık bir saat boyunca dört el ateş etti.

Fırlatmalar, devasa kıtalararası balistik füzeler (ICBM'ler) kadar dikkat çekmese de, Kuzey Kore son birkaç yılda çeşitli yeni tipte çok fırlatmalı roket sistemlerini test etti ve devasa topçularını önemli ölçüde artırdı.

Fırlatma, Güney Kore'ye yönelik olası bir saldırganlık gerilimini bir kez daha alevlendirdi ve Ulusal Güvenlik Konseyi, fırlatmalarla ilgili olarak acil bir bakan yardımcısı toplantısı düzenledi.

Güney Kore, İsrail'in Kuzey'in uzun menzilli silahlarına ve roketlerine karşı korunmak için kullanılabilecek “Demir Kubbe”sine benzer şekilde geçen yıl 2,6 milyar dolarlık bir topçu önleme sistemi izleme planlarını onayladı.

2021'den itibaren Kuzey Kore çok sayıda füze fırlattı. Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin 2017'den bu yana ilk kez ICBM testlerine devam edebileceği konusunda uyardı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet