Google’dan Youtube hamlesi! Youtube Vanced kaldırılıyor

Mobil youtube izleyicilerinin çok fazla sevdiği bir uygulama olan Youtube Vanced kaldırılıyor. Reklamsız bir youtube için kullanılan uygulama Google tarafından kaldırılacak.

19 Mart 2022 09:07 Gündem
Google’dan Youtube hamlesi! Youtube Vanced kaldırılıyor

Google Youtube kullanıcılarına Premium olmadan Youtube reklamları engellemek için bir fırsat sunuyordu. Bu olanak Youtube vanced uygulaması, ancak uygulamanın kısa süre içerisinde kaldırılması planlanıyor.

Uygulamanın hem geliştirilmesi hem de dağıtımı kısa süre içerisinde durdurulacak. Kullanıcılara Youtube Platformu üzerinden ücretsiz bir şekilde reklam engelleme özelliği sunan Youtube Vanced uygulaması artık tamamen kayboluyor.

Yasal bir tehdit nedeniyle kaldırılan uygulama daha önce çok sayıda insan tarafından kullanılıyordu. Uygulama daha önceden yüklenen Android cihazlarda kullanılmaya devam edecek. Projenin önümüzdeki günlerde kapatılacağı ve indirme bağlantılarında tamamen ortadan kalkacağı açıklandı.

Güncelleme desteği sona erecek

Google ise yapmış olduğu açıklamada uygulamayı dağıtmayı ve geliştirmeyi durdurmaya zorlayan bir bildirim aldıklarını açıkladı. “YouTube'daki tüm referansları kaldırmak logoyu değiştirmek ve Youtube ürünleri ile alakalı bağlantıları kaldırmamız istendi.” sözleri ile yapılan bir açıklama vardı.

Vanced’in kapanmasındaki anan eden ise yasal sebepler, ne yazık ki kullanıcılar için üzücü bir durum olsa da artık uygulama aktif olarak kullanılamayacak. Uygulamanın arkasında yer alan ekip de bir açıklama yaptı. The Verge de Gooogle’ın kendileri ile iletişime geçtiğini ve uygulamayı durdurmaya yönelik bir mektup aldıklarını söyledi. Karar büyük yerden olunca ne yazık ki ekip de çalışmayı askıya almak bir nebze tamamen durdurma kararı aldı.

şirket daha önce de discord platformuna Youtube üzerinden müzik hizmeti veren birkaç popüler uygulamasına erişim kısıtlaması getirmişti. Bununla birlikte bu uygulamaların arasına da bir yenisi daha eklenmiş oldu. Herhangi bir güncelleme desteği almaması nedeniyle YouTube Vanced de bir süre sonra kullanım dışı kalması olağan duruyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet