Fransız kasabaları rekor mayıs sıcağında terliyor

Ulusal hava servisi, bazı güney Fransız kasabalarının 18 Mayıs Çarşamba günü Mayıs ayı için rekor yüksek sıcaklıklarda cızırdadığını, bir bütün olarak ayın kayıtların başlamasından bu yana en sıcak olma yolunda olduğunu söyledi.

20 Mayıs 2022 20:00 Gündem
Fransız kasabaları rekor mayıs sıcağında terliyor

Meteo-France, güney Fransa'daki Albi, Toulouse ve Montelimar gibi kasabaların Çarşamba günü 33.4 ila 33,9 santigrat derece arasında rekor kırdığını, batı ve kuzey kıyılarındaki bölgelerin de benzeri görülmemiş yükseklikler kaydettiğini söyledi.

Ülke, yılın bu zamanı için sıra dışı bir sıcak havanın pençesinde, son 37 gün üst üste ortalamanın üzerinde sıcaklıklara sahip.

Meteo-France, Mayıs 2022'nin rekorlar başladığından bu yana en sıcak olacağının "büyük olasılıkla" olduğunu ve Mayıs 2011'deki bir önceki yüksek seviyeyi geride bırakacağını söyledi.

Meteo-Fransa'dan meteorolog Matthieu Sorel AFP'ye verdiği demeçte, "Yılın bu zamanı için istisnai bir durum olan sıcak, uzun süreli, geniş kapsamlı ve yoğun bir dönem" dedi.

Sıcak hava dalgası, ülke çapında ortalama sıcaklıkların art arda üç gün boyunca 25.3 santigrat dereceyi aşması gerektiğinde, sıcak hava dalgasının teknik tanımını karşılamadı.

Ancak, çiftçiler için büyük sorunlara neden oluyor ve Mayıs ayında çok önemli bir büyüme aşamasına giren Fransa'nın buğday mahsulünü etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Buğday fiyatları, büyük ölçüde Rusya'nın Şubat ayındaki saldırısından önce hububat ihracatçısı olan Ukrayna'daki savaş nedeniyle dünya çapında rekor seviyelerde.

World Weather Attribution (WWA) konsorsiyumu uzmanlarının geçen hafta yayınladığı yeni bir akademik rapora göre, bugün tüm sıcak hava dalgaları küresel ısınmanın açık ve ölçülebilir parmak izini taşıyor.

Hindistan ve Pakistan'da sıcaklıklar son zamanlarda rekor seviyeye ulaşırken, İspanya da bu hafta bazı güney bölgelerinde aşırı sıcaklık uyarıları yayınladı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet