Filipinler'de meydana gelen toprak kaymasında ölü sayısı 115'e yükseldi

Resmi rakamlara göre, çamurlu köylerde daha fazla ceset bulunduğundan, resmi rakamlara göre, Megi tropik fırtınasının tetiklediği Filipinler'de toprak kaymaları ve sel nedeniyle ölenlerin sayısı 14 Nisan Perşembe günü 115'e ulaştı.

15 Nisan 2022 10:00 Gündem
Filipinler'de meydana gelen toprak kaymasında ölü sayısı 115'e yükseldi

Bu yıl takımadalar ulusunu vuran en şiddetli fırtınanın birkaç gün boyunca sağanak yağmur yağdırıp on binlerce insanı tahliye merkezlerine gitmeye zorladıktan sonra, çok sayıda insan hala kayıp ve ölmesinden korkuluyor.

Megi'den en kötü etkilenen merkezi Leyte eyaletinde, yıkıcı toprak kaymaları çiftçiliği ve balıkçı topluluklarını paramparça etti, evleri silip süpürdü ve manzarayı değiştirdi.

Felakete eğilimli bölge düzenli olarak fırtınalar tarafından tahrip ediliyor - 2013'te Süper Tayfun Haiyan'ın doğrudan çarpması da dahil olmak üzere - bilim adamları, insan kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle dünya ısındıkça daha güçlü hale geldikleri konusunda uyarıyorlar.

Abuyog belediyesindeki acil durum personeli, Salı günü heyelan tarafından yıkılan bir sahil köyünden düzinelerce ceset çıkardı.

Yetkililer, en az 26 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 150 kişinin kayıp olduğunu, başka birini canlı bulma umudunun çok az olduğunu söyledi.

Yerel yetkililer, geçtiğimiz hafta sonu Baybay City çevresindeki sebze, pirinç ve hindistancevizi yetiştiren köylerde 86 kişinin öldüğünü ve düzinelerce kişinin yaralandığını söyledi. 100'den fazla kişi hala kayıp.

Ulusal afet ajansının son güncellemesinde, güneydeki ana Mindanao adasında da üç kişinin boğulduğu belirtildi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet